Trend A GM szívesen fújná az okos közlekedés passzátszelét

A GM szívesen fújná az okos közlekedés passzátszelét

Gégény István | 2015.10.30 11:02

A GM szívesen fújná az okos közlekedés passzátszelét

Mary Barra, az amerikai konszern főnöke tartja az egyik vezérelőadást a jövő januári CES techfesztiválon. Aki ott beszél, irányt mutathat a jövő mobilitásának.

A Consumer Electronics Show, közismertebb nevén a CES nem kifejezetten járműipari rendezvény. Ám mióta a járművek egyre kevésbé értelmezhetőek szimpla közlekedési eszközként – sokkal inkább szórakoztatást és fontos szolgáltatásokat is nyújtó élettérként gondolunk rájuk –, ráadásul elszaporodtak a mindenféle vezetési segédletek és egyéb nóvumok a járművekben, érthető módon helyet követel magának az iparág a Las Vegasban rendezett „kütyüfesztiválon”. A 2015. év kezdetén a Ford és a Daimler első embere tartott úgynevezett keynote eladást, s egyként messze túlmutattak saját cégük tevékenységét. A jövő üzemanyaga az adat, a jövő közlekedési eszközében nem kell foglalkozni a forgalommal – így foglalható össze röviden a két iránymutató beszéd lényege. Akkor 4 nap alatt 168 ezer látogatót vonzott a rendezvény.

Idén a General Motors áll a techvilág elé, hogy a Samsung, a Netflix, a Youtube és az Intel vezető képviselőjéhez társulva megmondja, merre vezet a globális társadalom közös útja, már ami a közlekedési vonatkozásokat illeti. Őszintén üdvözölnénk, ha a minőségbiztosítás fontosságára épülne az előadás, ám a vázlatos tervek szerint inkább a közlekedők biztonsága, a felhasználóbarát megoldások, illetve a személyi közlekedés újraértelmezése áll majd Mary Barra beszédének fókuszában.

A GM mellett nyolc további autógyártó vesz részt a 2016-os CES-en kiállítóként: ott lesz még az Audi, a BMW, a Fiat Chrysler, a Ford, a Hyundai, a Mercedes-Benz, a Toyota, sőt, a Volkswagen is. További 115 járműipari vállalat standja várja majd az érdeklődőket, ezen belül a Tier 1 beszállítókat tíz cég képviseli, például a Bosch, a Continental, a Delphi, illetve az Autoliv.

Kiemelt Partnereink