Gyártók Már csak egy év: a GM már jövőre eltüntetné a kormányt az autókból

Már csak egy év: a GM már jövőre eltüntetné a kormányt az autókból

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.28 06:35

Már csak egy év: a GM már jövőre eltüntetné a kormányt az autókból

Az amerikai konszern bejelentette: hagyományos irányítóegységek nélküli autókat fog gyártani, melyek 2019-től már a közutakon is közlekedhetnek majd. A fogyasztói értékesítésre kicsit még várni kell.

Hirdetés

Szinte mindenki az önvezetésről beszél, de ahhoz, hogy eljuthassunk az autók teljes autonómiájáig, tehát az ötös szintig, még sok évre van szükség – nagyjából így összegezhető ma az autonóm közlekedés trendje.

Ezt változtatná meg a General Motors, melynek bejelentése szerint egy kormánykerék és pedálok nélküli autót dob majd piacra, mellyel 2019-től fuvarszolgálatot fog nyújtani. A vállalat már benyújtotta kérelmét ezzel kapcsolatban az Egyesült Államok közúti biztonsági hivatalának, hogy megkaphassa az engedélyt arra, hogy autóival közutakon is közlekedhessen.

A tervek szerint a konszern évente 2500 önvezető autót állítana be taxiszolgálatába.

Az önvezető technológiát elsőként a Chevrolet Bolt plug-in hibrid modelljeibe építik majd be. Phoenixben és San Franciscóban már folynak tesztek - ez válaszként is értelmezhető a konkurencia fejlesztéseire, hiszen a Google tavaly már utcára küldte kormány és pedál nélküli autóit a kaliforniai Mountain Viewben.

A legnagyobb autógyártók gőzerővel foglalkoznak az önvezető technológiákkal, így a következő években már várható az ilyen autók megjelenése is, igaz, egyelőre csak hármas szintű autonómiával.

Kiemelt Partnereink