mérnökképzés

Kilencezren tanulnak tovább műszaki képzéseken

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább a felsőoktatásban az idén felvettek közül – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

MTI | 2019.07.30 08:00

"A duális képzés elit képzés"

A duális képzés sokat követel a hallgatóktól, hiszen egyszerre kell megfelelni az egyetemi és a céges követelményeknek is. De a kemény munka meghozza a gyümölcsét, a duális képzéssel mindenki jól jár – véli dr. Hartung Ferenc, a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánja.

Szabó Fanni | 2019.03.29 05:00

Magának neveli ki a munkaerőt a nagyatádi szerszámelemgyártó

A mai munkaerőpiaci helyzetet a szűkösség jellemzi a mérnökök, technikusok, szakmunkások és betanított munkások terén is, vallja Büttner Tamás. A Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. duális képzőhely kialakításával igyekszik felvenni a versenyt.

Szabó Fanni | 2019.03.14 05:01

Nyomtatott robotkart fejleszt egy győri lány

Vas Alexa Zsófia gyermekeknek szánt robotkar tervezésével vált híressé. Ősztől a győri Széchenyi István Egyetemen tanul, gépészmérnöknek készül az Audival közös duális képzésen, és rajong az ipari robotokért.

Nyerges Csaba | 2019.02.28 09:32

A mérnököket méltatta az innovációs államtitkár

Modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó mérnökök nélkül – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a XXV. Mérnök - Technikus Bálon, Budapesten.

MTI | 2019.02.25 15:54

Elszippantja az ipar a diploma előtt a mérnököket

Ingoványos terület az ipar és az oktatás kapcsolata, hiszen az iparnak azonnal kellenek a jó képességű fiatalok, akár olyan áron is, hogy kizárólag egy speciális területhez értenek, míg az oktatásnak az a célja, hogy a hallgatók MSc-képzéssel végezzenek, vagy maradjanak doktorandusznak, oktatónak. Hol az arany középút? Elfogy a káposzta? Éhes marad a kecske?

Pardavi Mariann | 2019.01.02 05:00

Női hallgatókat mentorál az ABB

Az ABB Kft. kiválasztotta hazai női mentorprogramjának négy résztvevőjét. A 2019 januárjától negyedik alkalommal induló öt hónapos programot a vállalat műszaki területeken tanuló női egyetemi és főiskolai hallgatók számára hozta létre.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.12.19 13:59

Szponzorkeresés: minden ajtón kopogtatni kell

A járműépítő versenyeken részt vevő hallgatói csapatok számára a legszűkebb keresztmetszet természetesen a pénzkérdés. A szponzorfelhajtás teljes embert kíván, de még jobb, ha ez is csapatmunkában zajlik. Tapasztalatcsere a szakportálunk által szervezett rendezvényen, a Techtogether Automotive Hungaryn.

Kuthi Áron | 2018.11.12 15:37

Guinness-rekordra készül a győri egyetem motorfejlesztő csapata

Az idei év eredményeiről tartott beszámolót és kötetlen beszélgetésre invitálta szponzorait és partnereit a győri Széchenyi István Egyetem SZEngine motorfejlesztő csapata. A rendezvényen elhangzott, hogy Guiness-rekordra készülnek 3D nyomtatott motorjukkal.

Szabó Fanni | 2018.10.04 14:55

1 2 3 4 5

Kiemelt Partnereink