mérnökképzés

Sándor Miron: A vállalatok értéket látnak bennünk

A Miskolci Egyetem versenyautó-építő gárdája is részt vett a Formula Student Hungary rendezvényen. Az ipari termék- és formatervező BSc szakos csapatvezetővel beszélgettünk.

Gégény István | 2017.08.31 09:30

Szijjártó: Győrben kell képezni Európa legjobb autóipari mérnökeit

Letették a mintegy 14,2 milliárd forint kormányzati támogatásból megépülő Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központ (FIEK) alapkövét a Széchenyi István Egyetemen. A beruházás azt a célt segíti, hogy az autóipari kutatások központjává tudjon válni Magyarország.

MTI | 2017.07.13 15:30

Miért jó járműipari szakmát szerezni?

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára azon dolgozik, hogy a címbeli felvetés egyre kevésbé legyen kérdés. Hogy halad a cégek és az egyetemek közeledése? Vajon európai szintű képzőközponttá válhat-e hazánk? Felvesszük-e a tempót a megatrendek fejlődésével? Ezekről beszélgettünk az ipari és oktatói tapasztalattal is rendelkező szakpolitikussal.

Gégény István | 2017.07.13 09:42

Dr. Fodor Dénes: A teljesítményelektronika a jövő a mérnökképzésben

A teljesítményelektronikát oktató képzés tekintetében lemaradt az ország, pedig enélkül nem fognak működni az elektromos járművek – többek között erről beszélt lapunknak adott interjújában Dr. Fodor Dénes, a Pannon Egyetem Mérnöki Kara Gépészmérnöki Intézetének vezetője.

Wurmbrandt András | 2017.06.28 06:25

Félezer műszaki hallgató tanul duális képzésben az Óbudai Egyetemen

Duális képzésre 2017 őszétől az intézmény hat karán, összesen 217 helyre jelentkezhetnek a középiskolai tanulmányaikat befejezők. Székesfehérváron 162 hallgató kezdheti meg ilyen formában a tanulmányait, Budapesten pedig összesen 55 helyre jelentkezhetnek a felvételizők, olyan vállalatoknál, mint az IBM, az Epam vagy a Denso.

autopro.hu/P.M. | 2017.05.25 13:48

A csapatok nagy lelkesedéssel várják a Techtogether-GTE-MachTech versenyt

Az Ipar Napjai és Mach-Tech Kiállítás utolsó napján, azaz május 12-én, immár harmadik alkalommal rendezik meg a Techtogether-GTE-MachTech mérnökversenyt. Nyolc egyetemről összesen 18 csapat érkezik, és méri össze tudását a gyártástechnológia és Ipar 4.0, valamint a digitalizáció kérdéseiben.

Kerekes Attila | 2017.05.11 14:51

A termelékenység-növelés nemzetközi standardja – 7. IE szakmai nap

Tudta, hogy Bugyin volt az MTM világszervezet tanácskozása? Hallott már a BellaFactoryról? A szép gyár kifejezés egy új, komplex termelékenység értékelésen alapuló összetett tanúsítási rendszert takar, amely az egyes iparvállalatok versenyképességét támogatja és hasonlítja a világszínvonalhoz.

Wurmbrandt András | 2017.05.10 09:39

Két processzor beszélget a buszon…

Akár a fenti félmondat is lehetne a Continental BEST mérnökversenyének mottója. A veszprémi gyár idén már hatodik alkalommal rendezi meg az izgalmas megmérettetést április 12-én és 13-án a vállalat veszprémi Fejlesztési Központjában és a Pannon Egyetemen.

ContiBlogger | 2017.03.31 15:55

Idén is megreptetjük Alfrédot, a Conti logó lovát

Az elmúlt évek nagy sikereinek köszönhetően immár tradícióvá vált szegedi leányvállalatunk mérnökversenye. A Continental ContiTech Szeged Mérnök Grand Prix-n ugyanis izgalmas és extrém – a kreativitást alaposan próbára tevő – feladatot kell megoldani a diákcsapatoknak.

ContiBlogger | 2017.03.09 13:47

A jövő mérnökei nem félnek attól, hogy a robotok elveszik a munkájukat

A fiatal generáció számottevő része nem tart attól, hogy a robotok elvehetik a munkáját, 73% szívesen dolgozna együtt velük, akár már az egyetemi évek alatt is, hogy az elméleti tudást gyakorlati tapasztalatokkal kiegészítve versenyképes tudással lépjen a munkaerőpiacra.

autopro.hu/W.A. | 2017.03.03 11:05

Dr. Németh István: felértékelődik az automatizálás, Vas megyében mi tudjuk adni a know–how-t

Több kézzelfogható eredménye is van a térség gazdasági fejlődését érintő közös gondolkodásnak a 2017. február 1-től az ELTE keretében működő Savaria Egyetemi Központban: az egyik a duális gépészmérnökképzés elindítása, a másik pedig az erre külföldről hazahívott oktatók bérezése. Utóbbi példaértékű lehet az országban, hiszen a Gentből vagy éppen Brüsszelből hazatért oktatók felsőoktatási fizetésüknek a dupláját kapják.

Wurmbrandt András | 2017.01.12 11:00

Karrierutak: gyakornokból a Schaeffler főhadiszállására

Süle Róbert utolsó éves gépészmérnök-hallgatóként a duális képzés keretein belül került gyakornokként Szombathelyre a Schaeffler csoporthoz tartozó LuK Savaria Kft.-hez 2012 februárjában. Ma a társaság bühli központjában dolgozik termékvonal-tervezőként.

Wurmbrandt András | 2017.01.02 10:30

Kiss László: egyenes út vezetett a hallgatói teamből a Bosch tesztmérnöki csapatába – videóval

2016 áprilisában zárult le a hároméves Go-Kart, Go-Bosch! mérnökhallgatói verseny, ahol a résztvevő csapatokban önjáró gokartot kellett fejleszteniük. Javier Gonzalez Pareja, a vállalat akkori első embere az esemény zárórendezvényén azt mondta: sok nevet megjegyeztek, akire érdemes figyelni. Kiss László neve is szerepelt a listán, aki azóta tesztmérnökként erősíti a Bosch magyarországi csapatát.

autopro.hu/P.M. | 2016.12.19 06:31

252-en jelentkeztek gépészmérnök mesterképzésre

Mintegy öt és fél ezren jelentkeztek a 2017 februárjában induló felsőoktatási keresztféléves képzésekre, közülük a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg első helyen - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

MTI | 2016.12.13 08:26

A jövő mérnökeit keresi a BPW - videóval

Ha a fiatalok találkoznak velünk ilyen helyszíneken, akkor egyrészt jobban megismerik a vállalatot, könnyebben veszik fel velünk a kapcsolatot, és később esetleg jelentkeznek hozzánk dolgozni is, de ha tanulnak még, akkor gyakornoki programokra is tudjuk őket fogadni.

Léránt Adrienn | 2016.11.28 15:13

1 2 3 4 5 6 7

Kiemelt Partnereink