Archív Kétszázezer forintos ösztöndíjat kínál hallgatóinak az AVL

Kétszázezer forintos ösztöndíjat kínál hallgatóinak az AVL

Kuthi Áron | 2018.09.26 09:17

Kétszázezer forintos ösztöndíjat kínál hallgatóinak az AVL

Minden mérnök számára nagyon tág tér nyílik a specializációra az AVL-nél, hiszen a vállalat tevékenységében a hajtásláncfejlesztéstől kezdve a szimuláción és kalibráción át a legnagyobb volumenű szoftverfejlesztési projektekig az autóipari fejlesztések minden területe megtalálható. Mivel az AVL rengeteg autóipari OEM-mel dolgozik együtt, a projektek változatossága ugyancsak szinte végtelen.

Hirdetés

Az AVL magyarországi központjából az egész autóipari világ kutatás-fejlesztési horizontja látható, a budapesti tesztpadokon pedig a legfejlettebb technológiák működése elemezhető. Itt az a mérnök is megtalálja számítását, aki a benzingőzt keresi, az is, aki – közgazdászi szakképesítéssel – globális gyártásiköltség-elemzési projektbe szeretne bekapcsolódni, de persze az sem csalódik, aki egy óriásmotor tervezésében venne részt.

– Az AVL-nél a dolgozói létszám idei hatalmas bővülése miatt – 2017 végétől a duplájára nőttünk – megújult betanulási és mentorálási program működik. Sokrétű fejlődési lehetőséget kínálunk a kollégáinknak – tudtuk meg Schall Krisztina HR- és kommunikációs vezetőtől. – Mérnökeink nemcsak magyarországi képzéseken vesznek részt, szakmai tudásközpontként elsősorban a grazi központunkban működő AVL Academy szolgál, de gyakoriak a külföldi betanulások is, hiszen sok esetben így hozható legegyszerűbben Magyarországra a projekt elvégzéséhez szükséges szaktudás. Az AVL ezeken kívül kiemelt fontosságúnak tartja az utánpótlás-mérnökgeneráció kinevelését, ezért diák munkavállalók, illetve duális képzésben részt vevők egyaránt dolgoznak a vállalatnál, de nyári szakmai gyakorlatra is érkeznek hallgatók. Egyre több diákot szeretnénk bevonni a nálunk zajló munkába, ezért idén ősszel elindítottuk egyedülálló AVL – A Jövő Mérnökei Programot. Ez egyszerre kínál vonzó ösztöndíjat, piacképes iparági gyakorlatot, egyéni szakmai fejlődési lehetőséget, illetve a szakdolgozat elkészítéséhez szükséges témát és konzulenst – foglalta össze a HR-vezető.

A programba bekerülő BSc-hallgatók 150 ezer, az MSc-hallgatók pedig 200 ezer forintos havi ösztöndíjban részesülnek. A hazai diákmunkapiacon egyedülálló lehetőségként a heti húsz órára szerződött hallgatók a cégnél töltött két félévük alatt részt vehetnek minden AVL-es képzésen – beleértve a nyelvtanfolyamokat és adott esetben akár a külföldi tréningeket is –, ami páratlan esély arra, hogy későbbi karrierjüket már a diákéveik alatt megalapozzák.

Kiemelt Partnereink