ez történt

Mi számít megfelelő fizetésnek? – ez történt a 10. héten

A Pénzügyminisztérium szerint "megfelelő fizetés" fejében a külföldön dolgozó magyarok hazajönnének. A munkaerőhiány ellenére azonban több fejlesztésről és új beruházásról beszámolhattunk a héten. Nézzük, mik voltak az elmúlt hét magyar járműipart érintő eseményei!

Pardavi Mariann | 2019.03.11 05:01

Ezeket gyártja a Bosch Magyarországon – ez történt a 6. héten

Mit csinálnak a magyar kamionosok, ha elfogadják az új mobilitási törvényt? Mit gyártanak a Bosch magyarországi telephelyein? Mikor kezd el a BMW magyar beszállítókat keresni? Ezekre a kérdésekre kerestük és kaptuk is meg a válaszokat a múlt héten.

Pardavi Mariann | 2019.02.11 12:51

Ennyit fizethet a BMW, sztrájk az Audiban – ez történt a 3. héten

Sűrű és eseménydús hetet hagyott maga mögött a magyar járműipar: több nagy beszállító fejlesztett, a győri Audiban bojkottálták a munkát két órára, szakértők segítségével megsaccoltuk a debreceni BMW mérnöki fizetéseit. Kattintson a kiemelt, vastagon szedett szavakra, és olvassa el bővebben a híreket!

Pardavi Mariann | 2019.01.21 10:19

Új magyar autónak örülhetünk – ez történt az elmúlt két hétben

Összefoglaltuk, hogy mi történt a magyar járműiparban eddig: a győri Audi Hungaria új modell gyártását jelentette be, a Continental országkoordinátort választott, német minisztert várunk a zalaegerszegi tesztpályára. Nézzük, mi történt az első és második héten!

Pardavi Mariann | 2019.01.14 11:53

Hová tűnik minden 10. magyar mérnök? – ez történt 48. héten

Nagyjából minden 10. leendő mérnök eltűnik a felsőoktatásból: nem jelennek meg beiratkozáson. Van, akik külföldi egyetemen tanul inkább tovább, van akiket az ipar csábít el. A 48. héten ennek a témának is utánajártunk. Nézzük, mi történt az elmúlt héten a magyar járműiparban!

Pardavi Mariann | 2018.12.03 05:08

A munkások bérét emelték a legjobban – ez történt a 47. héten

Kétszámjegyű bérfejlesztést hajtott végre a téglási beszállító, a lemezmegmunkálással foglalkozó Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. A múlt héten ennek részleteiről a vezérigazgatóval készült interjúban számoltunk be. Ebben a cikkben összefoglaltuk, mi történt az elmúlt héten a magyar járműiparban.

Pardavi Mariann | 2018.11.26 07:00

Kiszervezhető a leállásból eredő veszteség – ez történt a 46. héten

Egyre több autóipari vállalat dönt amellett, hogy létesítménygazdálkodási és karbantartási feladatait kiszervezi ezzel foglalkozó cégeknek. A héten egyebek mellett azt a témát is körüljártuk, hogy milyen előnyökkel jár ez. Összefoglaltuk, miről írtunk az elmúlt héten.

Pardavi Mariann | 2018.11.19 08:38

Lassan minden munkához informatika kell – ez történt a 40. héten

Novák Tibor, a BPW-Hungária HR vezetője szerint a munkakörök átalakulóban vannak, a gépek irányításához komoly informatikai ismeret, tapasztalat szükséges. Ha nem olvasta az interjút, most pótolhatja – összefoglaltuk az elmúlt hét járműipari eseményeit.

Pardavi Mariann | 2018.10.08 11:10

1 2 3 4 5 6

Kiemelt Partnereink