ez történt

Műszaklemondások a győri Audiban – ez történt a 36. héten

A valós forgalmi körülményeket a korábbinál jobban modellező károsanyag-kibocsátást mérő eljárás miatt felborult a normál rend az Audi Hungariában. A héten azonban voltak kifejezetten pozitív hírek is, például az egri ZF gyáravatóján külön kiemelték, számítanak a magyar beszállítókra. Nézzük, mi történt a 36. héten!

Pardavi Mariann | 2018.09.10 08:37

Extra pihenőidő kell a munkásoknak a hőségben – ez történt a 30. héten

Embertelen a kánikula, a hőmérséklet a gyártóterületeken még rosszabb. A dolgozók egészségét azonban törvény védi: plusz pihenőt és hideg ivóvizet kell biztosítani. A kánikula ellenére a magyar járműipar szakemberei igen tevékenyek voltak. Két perc olvasás és megismerheti az elmúlt hét legfontosabb híreit.

Pardavi Mariann | 2018.07.30 08:33

Miért nem akar 1,8 millió magyar dolgozni? – ez történt a 30. héten

Heti 40 órában már nehezen találni dolgozót, ezért új foglalkoztatási modellek kellenek – közöltük a héten. A múlt héten írtuk meg azt is, idén nyáron nem tart leállást a kecskeméti Mercedes. Készült interjú IoT témában, bemutattuk a MAJOSZ új főtitkárát, interjút készítettünk az elektromos autók hazai terjedésével kapcsolatban. Összefoglaltuk a 30. hetet.

Pardavi Mariann | 2018.07.23 08:38

Sztrájkhullámot gerjeszthet a cafeteria – ez történt a 28. héten

Válaszok még mindig nincsenek a cafeteriát érintő változásokra, kérdésekből viszont egyre több van. Hogyan kárpótolják a járműiparban dolgozókat? A mérnökök akár 600 ezer forintnyi cafeteriával is számolhattak eddig. Nézzük mi történt a 28. héten a magyar járműiparban!

Pardavi Mariann | 2018.07.16 08:35

Gyászol a magyar buszgyártás – ez történt a 27. héten

A magyar járműipar nagy alakja, Finta László távozott, akit az Ikarus 200-as sorozata tett legendássá. Összefoglaltuk az elmúlt hét legfontosabb eseményeit. Ne hagyja ki az interjúkat, amiket kizárólag szakportálunknál tud elolvasni!

Pardavi Mariann | 2018.07.09 08:32

Ezer fős gyárat bukott el Pécs a munkaerőhiány miatt – ez történt a 21. héten

Az ülések és kartámlák gyártásával foglalkozó német vállalat visszatáncolt, üzembe állítottak viszont egy 16 millió eurós présgépet Székesfehérváron, és a héten annak is utánajártunk, hogy miért tartják Közép-Európa egyik legmodernebb galvánsorának a Galvan Plastik új egységét. Összefoglaltuk a 21. hetet.

Pardavi Mariann | 2018.05.28 08:36

Elviszi a termelést a Lear, új motort gyártanak Győrben – ez történt a 20. héten

Az üléshuzatgyártó néhány hónappal ezelőtt bezárta móri telephelyét, ezúttal pedig gyöngyösi és gödöllői üzemében is elbocsátja félezer dolgozóját. Az Audi Hungaria eközben új motort kezd gyártani, a kecskeméti Mercedes elégedett a pénzügyeivel, a Rába is szárnyal. Összefoglaltuk, mi történt az elmúlt héten a magyar járműiparban.

Pardavi Mariann | 2018.05.22 06:00

Szükségünk van még egy autógyárra? – ez történt a 17. héten

A múlt hét során rengeteg autóipari szakember nyilatkozott portálunknak. Szó volt egyebek mellett arról, hogy elbírna-e hazánk egy újabb autógyárat, hogyan védekezik a Knorr-Bremse a hamisítás ellen, és miért kell a tatabányai üveggyárnak húsz gyakorlott munkatársát nélkülöznie.

Pardavi Mariann | 2018.04.30 06:33

Mi lesz a TT sorsa? – ez történt a 16. héten

Német lapok azt terjesztették, az Audi Hungaria befejezi a modell gyártását. Mit tervez a győri Audi? Összeszedtük az elmúlt hét legfontosabb, magyar járműipart érintő eseményeit.

Pardavi Mariann | 2018.04.23 06:25

Két nagyvállalat is gazdát cserélt – ez történt a 15. héten

A héten két olyan nagyvállalatot is felvásároltak, melyeknek hazánkban is van érdekeltsége. Vajon hogyan érinti a magyar telephelyeket a Takata és a Federal Mogul eladása? Összefoglaltuk az elmúlt hetet, nézzük, mi minden történt a magyar járműiparban ezen kívül.

Pardavi Mariann | 2018.04.16 08:35

Nincs elég szakmunkás Szlovákiában, külföldiekkel pótolják a hiányt – ez történt a 14. héten

Az elmúlt héten interjút készítettünk a zsolnai Kia HR-vezetőjével. A szakember szerint nem kell tartaniuk a Jaguartól, de tény, hogy növelniük kell a külföldi dolgozók arányát. Viszik a magyarokat? Eközben fejlődött a magyar ipar: galvanizálót, repülőgépgyártó üzemet adtak át, és bejelentették, hogy májusban elindul a karosszériagyártás Túrkevén. Két perc alatt elolvashatja, mi történt a múlt héten.

Pardavi Mariann | 2018.04.09 08:24

Akkumulátor-nagyhatalom lesz Magyarország? – ez történt a 13. héten

A múlt héten két ázsiai akkumulátorgyár magyarországi telephelyéről is írtunk: Monoron már elindult a termelés, Miskolcon pedig a közeljövőben fog. Ezzel vajon mekkorát ugrott hazánk az elektromos autók terjedése miatt átalakulóban lévő piaci versenyben? Ebben a cikkben összeszedtük az elmúlt hét legfontosabb eseményeit.

Pardavi Mariann | 2018.04.03 08:33

Dízeltemetővé válik Magyarország? – ez történt a 12. héten

Sok német megválhat a közeljövőben dízeles járművétől, ezek egy része a helyi kereslet hiányában külföld, így Magyarország felé vehetik az irányt. Nemcsak az olcsó dízel volt a téma a múlt héten, írtunk arról is, hogy a dolgozók korrekt fizetéssel motiválhatóak vagy bemutattunk egy mohácsi kkv-t, ahol a Harley-Davidsonnak készítenek alkatrészeket.

Pardavi Mariann | 2018.03.26 08:27

1 2 3 4 5 6 7

Kiemelt Partnereink