Gyártók Hogyan újul meg a BKK buszparkja? – erre is választ ad a buszkonferencia

Hogyan újul meg a BKK buszparkja? – erre is választ ad a buszkonferencia

Kuthi Áron | 2018.10.24 15:08

Hogyan újul meg a BKK buszparkja? – erre is választ ad a buszkonferencia

A Gépipari Tudományos Egyesület a Magyar Autóbuszgyártók Szövetségével együttműködve október 25-én tartja 49. Autóbusz Szakértői Tanácskozását. Az egynapos budapesti plenáris ülés elsősorban a hazai autó- és autóbusz-ágazat iparpolitikai megközelítését, városi, környéki és távolsági tömegközlekedés autóbuszos kiszolgálásának kérdéskörét tárgyalja.

Hirdetés

Mint ahogy Voith András, a GTE járműipari divíziójának elnöke előzetesen az Autoprónak elmondta, a konferencia előadói ezúttal is felvállalják az autóbusz-fejlesztéssel, -gyártással, -üzemeltetéssel, valamint az autóbuszok közösségi közlekedésben betöltött szerepével kapcsolatos kérdésköröket, megoldandó problémákat.

A magyar autó- és autóbuszipar helyzetéről és jövőjéről Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára, a budapesti tömegközlekedési autóbuszpark megújításáról Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója számol be. Előadást tart többek között a Volánbusz Zrt., az Inter Tan-ker Zrt., a HM Currus Zrt., a Kravtex Kft., a BYD Europe és a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezető tisztségviselője.

Ezt követően szekcióüléseken a szorosan vett műszaki kérdések kerülnek előtérbe. Az új fejlesztésű járművek bemutatása mellett előadások hangzanak el az elektromos hajtásról és az autonóm járműirányításról is. Fórumot kap a beszálltói ipar és a járművizsgálati szereplők is. A széleskörű áttekintésen túl a tanácskozás előnye, hogy lehetőséget ad különböző szakterületekről érkező résztvevők közötti kapcsolatéptésre és a véleménycserére.

(Nyitókép: a kínai BYD autóbuszgyártó egy új modellje a hannoveri IAA szakkiállításon)

Kiemelt Partnereink