Szolgáltatók Több száz önvezető autót hív vissza a Waymo

Több száz önvezető autót hív vissza a Waymo

autopro.hu/P.B. | 2024.06.14 15:21

Több száz önvezető autót hív vissza a Waymo

Fotó: Waypoint

Egy májusi baleset következtében kell most 672 önvezető autóját kivonnia a forgalomból a Google által támogatott Waymónak. Az amerikai közlekedési hatóság összesen 22 bejelentés miatt vizsgálódott.

Hirdetés

Amint arról az autopro.hu is beszámolt korábban, május elején az NHTSA vizsgálatot indított annak ügyében, hogy a Waymo valamelyik autonóm taxija olyan vezetési magatartást tanúsított, amely potenciálisan megsértette a közlekedésbiztonsági törvényeket. 22 bejelentés érkezett ilyen esetekről, ezek között 17 ütközés is volt. A Waymónak írt levelében az NHTSA közölte, hogy további kilenc hasonló incidensről szerzett tudomást.

A Waymo június 11-ig kapott időt arra, hogy válaszoljon egy sor kérdésre az incidensekkel kapcsolatban. A cég szerint a májusi arizonai ütközés egy sikátorban történt, miközben alacsony sebességgel félrehúzódott az autó. A közlemény szerint az ütközés alkalmával más úthasználók vagy járókelők nem sérültek meg, de a Waymo autonóm járművének utasai megsérültek.

Frissítéssel oldják meg a gondot

A Waymo elmondta, hogy a visszahívási megoldás tartalmaz egy szoftverfrissítést, amely javítja a járművek észlelési reakcióit az oszlopszerű állandó objektumok esetében, valamint „erőteljes térképfrissítéseket és fejlesztéseket” is tartalmaz.

Februárban a Waymo 444 önvezető járművet hívott vissza Arizonában, miután gyors egymásutánban két kisebb ütközés történt autóikkal. A cég akkor szoftverhibára hivatkozott – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink