Gyártók Elkezdődött a kínai e-autók gyártása Lengyelországban

Elkezdődött a kínai e-autók gyártása Lengyelországban

autopro.hu/P.B. | 2024.06.18 10:16

Elkezdődött a kínai e-autók gyártása Lengyelországban

Fotó: Leapmotor

A Stellantis vezette vegyesvállalat megkezdte a kínai Leapmotor elektromos járműveinek gyártását Tychy-ben.

Hirdetés

A Reuters a Jefferies elemzőire hivatkozva arról ír, hogy a június 10-ei héten legördültek a gyártósorról a Leapmotor első T03-as autói a Stellantis lengyelországi összeszerelő üzemében. A tervek szerint sorozatgyártás szeptemberben kezdődik.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Stellantis és a Leapmotor előbbi vezetésével egy 51-49 százalékos vegyesvállalatot hozott létre, amely kizárólagos jogot biztosít a Stellantis számára a Leapmotor termékek Kínán kívüli gyártására, exportálására és értékesítésére. A Leapmotor International névre keresztelt vállalkozás a két csoport közötti szélesebb körű együttműködés része, amelynek értelmében a Stellantis 1,6 milliárd dolláros üzlet keretében 21 százalékos részesedést vásárol a Leapmotorban.

A vegyesvállalat 2025 első negyedévétől egy második modell, a Leapmotor A12 SUV gyártását tervezi a Stellantis lengyelországi üzemében. A Leapmotor megkezdte az alkatrészek helyi gyártásának előkészítését is.

Olcsóbb így

A Jefferies szerint a lengyel üzem gyártási költsége körülbelül 400-500 euró autónként, ami hasonló a Leapmotor kínai bázisán lévő gyártási költségekhez, azonban jóval alacsonyabb az olaszországi 1000 euró körüli összeggel.

A hírek szerint a Leapmotor azt tervezi, hogy a Kínában gyártott C10-es SUV-ját is értékesíteni kezdi Európában, de egyelőre export keretében, nem helyi gyártással.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink