Elemzések Újabb problémák derültek ki a Waymo önvezető autóiról

Újabb problémák derültek ki a Waymo önvezető autóiról

autopro.hu/P.B. | 2024.05.29 06:22

Újabb problémák derültek ki a Waymo önvezető autóiról

Fotó: Waymo

Az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal, az NHTSA vizsgálata kilenc további olyan incidensről értesült, amelyek aggodalomra adnak okot a Waymo önvezető járműveivel kapcsolatban.

Hirdetés

Május elején a hivatal vizsgálatot indított, miután 22 bejelentés érkezett arról, hogy a Waymo valamelyik autonóm taxija olyan vezetési magatartást tanúsított, amely potenciálisan megsértette a közlekedésbiztonsági törvényeket, vagy más „váratlan viselkedést” mutatott. A 22 bejelentés között 17 ütközés is volt. A Waymónak írt levelében az NHTSA közölte, hogy további kilenc hasonló incidensről szerzett tudomást.

Az ügynökség tájékoztatása szerint több vizsgálat alatt álló incidens „jól látható tárgyakkal való ütközést is magában foglalt, amelyeket az illetékes sofőrnek el kellett volna kerülnie”.

Waymo június 11-ig kapott időt arra, hogy válaszoljon egy sor kérdésre az incidensekkel kapcsolatban, és készítsen videót az összes incidensről.

Rájár a rúd az önvezető autókra

Az NHTSA aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Waymo önvezető járművei „ilyen váratlan vezetési magatartást tanúsítva növelhetik az ütközések, anyagi károk és sérülések kockázatát”, és hozzátette, hogy számos incidens „más úthasználók, köztük gyalogosok közelében történt.” A vizsgálat az első lépés, mielőtt az ügynökség visszahívást követelhetne.

Ez a legújabb NHTSA által az önvezető járművekkel kapcsolatban indított vizsgálat a Cruise és a Zoox elleniek után. Mint ismert, februárban a Waymo 444 önvezető járművet hívott vissza Arizonában, miután gyors egymásutánban két kisebb ütközés történt egy szoftverhiba miatt - írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink