Szolgáltatók Sikeres volt a MAJOSZ járműipari konferenciája

Sikeres volt a MAJOSZ járműipari konferenciája

Pörge Béla | 2020.10.08 07:22

Sikeres volt a MAJOSZ járműipari konferenciája

Fotó: MAJOSZ

2020. szeptember 24-én a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) Ipar 4.0 témakörben konferenciát rendezett a járműipar aktuális kérdései és változásai kapcsán, összekapcsolva a járműipar és a hozzá tartozó területek szereplőit.

A MAJOSZ a járványhelyzet miatt eredetileg hibrid rendezvényt tervezett, ám a koronavírus második hullámának erősödése miatt kizárólag online térben került megrendezésre az esemény, amin összesen 154-en vettek részt. A konferencián öt előadásra és három kerekasztalbeszélgetésre került sor. Összesen 23 előadó színesítette a rendezvényt, a külföldi vendégek szinkrontolmács igénybevételével nézhették ez előadásokat, melyek a regisztrált vendégeknek a rendezvényoldalon október végéig elérhetők.

A MAJOSZ Járműipari Konferenciát Dr. Nyirő József a MAJOSZ elnöke és Dr. Háry András, az APZ Kft. ügyvezetője nyitotta meg. Az első részben Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára ismertette a magyar gazdaság és járműipar helyzetét és kilátásait.

A konferencia programpontja volt a MAJOSZ és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. között aláírt Stratégiai Partnerségi Megállapodás, melynek keretei között az aláírók kiemelt szakmai együttműködést építenek a járműipar és járműfejlesztés, a gyártási technológiák, a modern ipari és kommunikációs technológiák, és közlekedési rendszerek területén.

A konferencia részletesebb összefoglalója a MAJOSZ oldalán érhető el.

Sikeres konferencia

Dr. Nyirő József, a MAJOSZ elnöke, érdeklődésünkre elmondta, hogy a szervezet sikeresnek értékeli a konferenciát, amin az Xhibition Hungary Kft. rendezvényplatformjával a résztvevők egymás közti kapcsolatfelvétele is megkezdődött, az online térben folytatott chat és videochat lehetőség segítségével, így a hagyományos konferenciákhoz hasonló rendezvényt sikerült megvalósítani. Az online konferencia informatikai rendszerével kapcsolatban pozitív visszajelzések érkeztek a MAJOSZ-hoz, gördülékenyen; fennakadások és technikai problémák nélkül zajlott az esemény.

Az online találkozók éve

Dr. Nyirő József kiemelte, hogy a MAJOSZ óvatos a fizikai, offline rendezvényekkel kapcsolatban, ezért döntöttek a szeptemberi esemény teljesen online megrendezése mellett. Mint fogalmazott, az idei év továbbra is az online találkozások éve, ezért sajnos a MAJOSZ kiállítóként, az idén először nem vesz részt az október 19-22. között megrendezésre kerülő Automotive Hungary és Ipar Napjai kiállításon.

A MAJOSZ elnöke hangsúlyozta, látják, hogy a Hungexpo mindent megtesz, hogy minimalizálja a járványügyi kockázatot a rendezvények lebonyolítása során, ám a MAJOSZ úgy döntött, hogy minimálisra csökkenti a személyes találkozók számát, ősszel nem is tartanak offline eseményeket, csak webinárokat. Ennek a legfőbb oka, hogy a MAJOSZ tagvállalatok többségénél nem engedélyezett a hasonló eseményeken való részvétel, sőt, amennyire lehetséges a tárgyalásaik jelenleg is online térben zajlanak. Azonban annak kifejezetten örülnek, hogy az Automotive Hungary és Ipar Napjai kiállítás október 19-i ITM „Innováció -gondolkodj és cselekedj zölden” konferenciája online térben valósul meg és az október 21-én tartandó közös rendezésű B2B beszállítói fórumot is nagyon várják és bíznak annak online megtartásában.

Kiemelt Partnereink