Gyártók A Volkswagen új architektúrát vezet be a Xpenggel

A Volkswagen új architektúrát vezet be a Xpenggel

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.18 13:19

A Volkswagen új architektúrát vezet be a Xpenggel

Fotó: Xpeng

A Volkswagen közölte, hogy kínai partnerével, a Xpenggel új architektúrát fejlesztett ki az intelligens és elektromos autók számára, amely a német autógyártó szerint segít majd abban, hogy megfizethetőbb elektromos autókat kínáljon legnagyobb piacán.

A Volkswagen azt tervezi, hogy a China Electrical Architecture (CEA) architektúrát 2026-tól a helyben fejlesztett VW márkájú e-autókban fogja használni. A CEA segít elérni a Kínában kifejlesztett platform 40 százalékos költségcsökkentési célját a német fejlesztésű MEB platformhoz képest a vezérlőegységek számának csökkentésével. Az architektúra egy központi számítógépet és egy zónaszerkezetet használ az összes elektronika vezérlésére, hogy olyan funkciókat valósítson meg, mint az autonóm vezetés.

A Volkswagen, amely megpróbálja visszaszerezni a helyi riválisoktól elvesztett piaci részesedését Kínában, februárban bejelentette, hogy a Xpenggel közösen fejlesztendő két autó közül az első egy SUV lesz. Az autógyártók szerint a méretgazdaságosság, valamint a platform- és szoftver-együttműködés csökkenti a költségeket és 30 százalékkal rövidíti a fejlesztési időt.

A német autógyártó igyekszik bővíteni termékkínálatát Kínában, hogy különösen az elektromos autók belépő- és középkategóriás szegmensében vonzza a vásárlókat, mivel jelenlegi kínálatának ára magasabb, mint sok kínai, kizárólag elektromos meghajtású riválisé – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink