Gyártók Elsöpri az elektromos átállás az ikonikus Subarut

Elsöpri az elektromos átállás az ikonikus Subarut

autopro.hu/P.B. | 2024.04.29 07:17

Elsöpri az elektromos átállás az ikonikus Subarut

Fotó: Subaru

Az elektromos átállás szedi áldozatait: most a Subaru Legacy elkaszálása vált hivatalossá, az elektromos autók gyártása miatt a jövő évben kivezeti a modellt a japán gyártó.

Hirdetés

A Subaru a közelmúltban döntött úgy, hogy teljes gázzal az elektromos átállás felé veszi az irányt, a cég első tisztán elektromos modellje sem túl rég, 2022 decemberében jelent meg – ez a Solterra. Azóta mintegy tízezer példány fogyott az elektromos SUV-ból.

A gyártó villamosítási tervei között szerepel, hogy 2030-ra eladásainak feléért elektromos autóknak kell felelnie. Vagyis marad hely a régi modelleknek is, de nem mindnek: a Legacy 35 év után nyugdíjba vonul – adta hírül közleményében a Subaru.

A hat generációt megélő Subaru Legacy-t kifejezetten az amerikai piac igényei szerint fejlesztették ki, 1989-től az Egyesült Államokban is gyártják – ez volt az első Subaru, amit az USA-ban gyártott a vállalat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink