Szolgáltatók Laufer Tamás: A digitalizáció az élet minden területét megváltoztatja

Laufer Tamás: A digitalizáció az élet minden területét megváltoztatja

autopro.hu/P.M. | 2018.06.12 14:18

Laufer Tamás: A digitalizáció az élet minden területét megváltoztatja

Az IVSZ elnöke szerint a digitalizáció gyors, radikális, ma még nem látható változásokat hoz minden iparágban.

Az informatikai és digitális vállalatok határai összemosódtak, minden korábbinál sokszínűbb az ágazatunk, ha lehet még erről egyáltalán külön beszélni – jelezte Laufer Tamás a 2018-as közgyűlés alkalmával.

Úgy gondolja, nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a digitalizáció gyors, radikális, ma még nem látható változásokat hoz minden iparágban, az élet minden területén. Mint mondta, mindannyiunk felelőssége, hogy ezek a változások minél kedvezőbb módon menjenek végbe.

– Az informatikai ágazat elsők között jelezte, hogy a gazdasági növekedés egyik legfőbb akadálya a képzett munkaerő hiánya. Egyértelmű, hogy a felsőoktatási rendszer jelenleg sem mennyiségében, sem minőségében nem képes lépést tartani a változó igényekkel. A szakképzés kibocsátása a mi szakmánkban értékelhetetlen. A felnőttképzésben kitűnő piaci kezdeményezések indultak el, de ezek megfelelő támogatási rendszer hiányában földrajzi és árképzési okok miatt kevesek számára elérhetőek.

Jelezte, a BME-vel és EMMI-vel közösen sikerült elindítani egy új 2+1 éves üzemmérnök-informatikus (BProf) alapképzést, melynek kitűnő fogadtatása volt már az első felvételi időszakban. Összesen 429-en jelentkeztek a BME-n és a veszprémi Pannon Egyetemen meghirdetett szakra.

Kiemelt Partnereink