Szolgáltatók Jankovits Hidraulika: ahol a tudás értékteremtő

Jankovits Hidraulika: ahol a tudás értékteremtő

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2011.09.27 16:25

Jankovits Hidraulika: ahol a tudás értékteremtő

Az elmúlt öt évben félmilliárdos fejlesztést valósított meg a győri székhelyű Jankovits Hidraulika Kft. A technológia modernizálása és a telephely-bővítés növelték az egyedi gépek tervezésével, gyártásával és szervizelésével foglalkozó, elismert vállalkozás versenyképességét.

Hirdetés

A győri székhelyű Jankovits Hidraulika Kft. gyártósori automatizált egyedi gépek, gépsorok, vizsgáló berendezések tervezésével, gyártásával, üzembe helyezésével és szervizelésével foglalkozik. A társaság versenyelőnye a hozzáadott értékben testesül meg. Mint Jankovits István ügyvezető igazgatótól megtudtuk, ez tette lehetővé, hogy a cég olyan jelentős autóipari vállalkozások partnerévé váljon, mint az Alcoa, a Rába, az Audi, a SAPA és a NEMAK.
A vállalkozás az elmúlt 5 évben 500 millió forint értékű telephelyi, gyártási és technológiai fejlesztést hajtott végre.

A 36 főt foglalkoztató vállalkozásánál 20 magasan képzett mérnök dolgozik. A gépész és villamosmérnökökből álló csapat a speciális egyedi gépek tervezésénél a legkorszerűbb tervezői szofverekkel – Pro/E, Catia, – dolgozik, és ezen a programok alkalmazását a vevői igényekhez igazítja. A mérnökök által végzett műszaki előkészítő munkában előny, hogy a Jankovits Hidraulika nagyon széles beszállítói körrel dolgozik együtt, és ez teszi lehetővé, hogy egyedi gépeiben a megfelelő műszaki tartalom és az ár/érték arány a piaci elvárásoknak megfelelően jelenjen meg – mondta el Jankovits István.

A társaság a győri ipari parkban található székhelyén korszerű körülmények között gyártja le az általa tervezett, fejlesztett berendezéseket. A gépparkban meghatározó a 3 darab NC megmunkáló központ, mely a legspeciálisabb alkatrészek gyártását is lehetővé teszi. A Jankovits Hidraulika rendelkezik hidraulikus tömlőgyártó rendszerrel és – Magyarországon egyedülálló módon – hidraulikus műszerparkkal. A mérő és vizsgáló eszközök nagy része saját fejlesztésű, kisebbik hányada vásárolt eszköz.

A Jankovits Hidraulika által tervezett és gyártott berendezéseket a cég szakemberei helyezik üzembe, illetve a vállalkozás későbbiekben folyamatos szerviz szolgáltatást is biztosít, felelősséget vállalva a gépek üzembiztonságáért.
A szervíz tevékenység ellátásához a cég megfelelő raktárbázissal rendelkezik, és 14 alkatrészgyártó világcég márka-képviseletét is ellátja.
A cég erősen specializálódott a hidraulikus gépek szervízére, melyet a vállalkozások helyszínén, vagy saját telephelyén lát el. A szerviz tevékenység fontos eleme, hogy működő gépek, gépsorok alapadatait is vizsgálni tudják a mérnök szakemberek.
A Jankovits Hidraulika az elmúlt évben 100 millió forint értékben fejlesztett ki energiatakarékos és környezetbarát hidraulikus tápegység családot, illetve növelt élettartamú, környezetbarát munkahenger családot. A kutatás-fejlesztés másik eredménye, hogy hidraulikus vizsgáló- és mérő berendezéseket is tervez és gyárt a vállalkozás.
A társaság stratégiai törekvése, hogy a hozzáadott érték további növelésével a magyar célgépgyártók sorában vezető pozíciót foglaljon el.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink