Szolgáltatók Autóipari beszállítók árkalkulációja (x)

Autóipari beszállítók árkalkulációja (x)

autopro.hu | 2014.09.29 16:12

Autóipari beszállítók árkalkulációja (x)

Ahhoz, hogy az autóipari alkatrészgyártó cégek életben tudjanak maradni, elengedhetetlen, hogy nagy autóipari cégek beszállítói pozícióját elnyerjék. Ennek alapja az árkalkuláció és a minőség. Október 7-én a Marriott Courtyardban az IIR Magyarország szervezésében az árkalkulációról tájékozódhatnak a résztvevők az Autóipari beszállítók árkalkulációja szemináriumon. Az egynapos szeminárium beszerzési, kereskedelmi, beszállítói-minőségfejlesztési szakemberek, vezetők, felsővezetők számára szól, melynek levezető elnöke Kilián Csaba, a Magyar Gépjárműipari Egyesület Ügyvezető Főtitkára.

A szerződések megkötése előtt kulcsfontosságú az árajánlat, az árképzés és a kalkuláció. Mindezeknél elengedhetetlen figyelembe venni, hogy milyen típusú business modellt használnak a cégek, hogy mennyire tarthatóak a megadott mennyiségek. Köteles Eduárd, a Fémalk Fémöntészeti Alkatrészgyártó Zrt. kereskedelmi vezetője előadásában többek között ezekre a kérdésekre ad választ.

A kockázat költségéről, a technológiáról és a kutatás és fejlesztésről Mátyus Pétertől (International Purchasing, Eastern Europe, BMW Group), hallhatnak előadás a résztvevők. Előadásában kifejti miért is fontos kutatás-fejlesztés egy cég működésében.

Lantos Gábor, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Corporate beszállító fejlesztő mérnöke, Az alapanyagok árának, beszerzési forrásainak és helyettesítésének lehetőségeiről szóló előadásában három kulcsfontosságú témára kínál választ egy beszerző kihívásaira. Továbbá Az évenkénti árcsökkentések gyakorlata és hosszú távú fenntarthatósága, a vevő és a beszállító együttműködésévelelőadásában a vevő és a beszállító kapcsolatának kérdéseivel foglalkozik.
Az árkalkuláció további hangsúlyos elemei a stratégia, a támogatások és a struktúra. Mindezekről a FÉMALK Fémöntészeti Alkatrészgyártó Zrt. kereskedelmi vezetője, Köteles Eduárd; a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. gazdasági igazgatója, Pásztor Katalin és a Kunplast-Karsai Zrt. vezérigazgatója Alter Róbertné ismertetik a jelenlévőket.

A tárgyalások megkezdése előtt azonban be is kell kerülni a vevőkhöz, a kiválasztási metódusról, a bekerülés nehézségeiről fog beszélni Alter Róbertné, a Kunplast-Karsai Zrt. vezérigazgatója.

Manapság egyre inkább előtérbe kerül a Távol-kelet piaci térhódítása, ezért elengedhetetlen, téma, India és Kína helyzetéről Pázmándi Péter, a SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. beszerzési igazgatója tart előadást.

Ha felkeltette érdeklődését rendezvényünk, látogasson el honlapunkra, ahol részletes információt kaphat a rendezvény programjáról és a jelentkezés módjáról.

Kiemelt Partnereink