Szolgáltatók Automatizált raktárközpont épül Jászberényben

Automatizált raktárközpont épül Jászberényben

MTI | 2019.11.06 08:55

Automatizált raktárközpont épül Jászberényben

Új, automatizált raktárközpont épül 1,4 milliárd forintból Jászberényben. A Szatmári Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapacitásbővítő beruházását a kormány 680 millió forinttal támogatja a Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében.

Szatmári Zoltán, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházás során megvalósuló raktárkapacitás-bővítés mára elengedhetetlenné vált, hiszen teljes kapacitáskihasználtsággal üzemelnek a raktárak.

Munkahelyeket teremt, további áruházak jöhetnek létre

A cégnek jelenleg több mint 80 ezer négyzetméteren található a telephelye, 30 ezer négyzetméter a beépített raktárterülete, 37 kamion közlekedik itt naponta, 9,7 milliárd forint értékű raktárkészlettel dolgozik a vállalat.

A raktárterületet ötezer négyzetméterrel növelik, a beruházás során többek között automata raktárrendszert hoznak létre, bővítik a polcos állványrendszert, targoncákat vásárolnak, napelemes rendszert építenek ki, informatikai fejlesztéseket valósítanak meg.

A fejlesztéssel a vállalat 5 év alatt 20-30 új munkahelyet teremt, emellett vállalták, hogy 7 év alatt 50 százalékkal emelik a béreket, a beruházás lehetővé tenné a közeljövőben több áruház megnyitását is.

Jászberényben több vállalkozás is kapott támogatást

A Szatmári Kft. beruházását a kormány 680 millió forinttal támogatja a Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében. A programmal az elmúlt években több jászberényi céget is támogattak, többek között a Jász-Plasztik Kft.-t, a Trend Kft.-t és a Ferro-Press Kft.-t. A támogatások révén összértékben több mint 10 milliárd forint értékű beruházás valósult meg Jászberényben.

A Szatmári Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1990-ben indult, ekkor még gázkészülékeket és épületgépészeti szerelvényeket árultak egy kis üzletben. 1996-ban megépítették az első áruházukat Jászberényben, ma már országszerte 35 áruháza van a vállalatnak és 12 projektirodában kínálják termékeiket.

Az épületgépészeti profilt 2005-ben fürdőszoba-ágazattal bővítették, később az építőanyag is helyet kapott a kínálatukban. A cég 1999-ben megépült logisztikai központja 2010-re megháromszorozta méretét. A nyilvános cégadatok szerint a Szatmári Kft. adózott eredménye 2018-ban több mint 3 milliárd 468 millió forint volt, 280 embert alkalmaz Jászberényben.

Nyitókép: Pixabay

Kiemelt Partnereink