HR Ablak Új pénzügyi vezérigazgató a Schaeffler AG élén

Új pénzügyi vezérigazgató a Schaeffler AG élén

autopro.hu | 2020.07.23 10:49

Új pénzügyi vezérigazgató a Schaeffler AG élén

Fotó: Schaeffler AG

A globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító Schaeffler-csoport bejelentette, hogy a Schaeffler AG Felügyelőbizottsága Dr. Klaus Patzakot az Igazgatótanács tagjává választotta, 2020. augusztus 1-től. Dr. Patzak pénzügyi és IT vezérigazgatói posztot tölt be. Dietmar Heinrich 2020. július 31-én tölti utolsó napját a Schaeffler AG-ben, majd más helyen folytatja karrierjét.

Hirdetés

Miután Münchenben diplomát és doktori fokozatot szerzett (üzleti tanulmányok és ipari menedzsment területeken), Dr. Patzak 1993-ban kezdte el karrierjét a Siemens AG pénzügyi osztályán. 2016 és 2018 között a Bilfinger SE ügyvezető testületének és pénzügyi igazgatóságának tagja volt. Ugyanezt a posztot látta el az Osram Licht AG-nál 2011 és 2016 között. 2002-től 2011-ig számos vezetői posztot töltött be a Siemens AG vállalatnál, és két évet töltött Amerikában a Siemens leányvállalatainál is. 2000 és 2002 között az Infineon AG kereskedelmi igazgatója volt.

Georg F. W. Schaeffler, családi részvényes és a Schaeffler AG Felügyelőbizottságának elnöke kijelentette: „Örömmel üdvözöljük a kiváló tapasztalattal és remek képességekkel rendelkező Dr. Klaus Patzakot pénzügyi vezérigazgatóként a Schaeffler AG-nél. Dr. Patzak egy olyan időszakban csatlakozik a Schaeffler-csoporthoz, amelyet erős kihívások jellemeznek. Biztosak vagyunk abban, hogy szakértelme jelentős szerepet játszik majd a Schaeffler-csoport jövőbeli sikerében. Nemzetközi ipari és technológiai vállalatoknál szerzett tapasztalata különösen értékes számunkra."

Georg F. W. Schaeffler köszönetét fejezte ki Dietmar Heinrich-nek: „Dietmar Heinrich már 25 éve a Schaeffler-csoportnál dolgozik, ez idő alatt rendkívül sok fontos feladatot látott el mind Németországban, mind külföldön. Szeretném kiemelni, hogy feladatait milyen körültekintően látta el a koronavírus okozta válság idején, annak ellenére, hogy tudta, hamarosan távozik a társaságtól. Szeretném a teljes Felügyelőbizottság nevében kifejezni őszinte köszönetünket a kiváló munkáért, továbbá szeretnék neki édesanyám, Maria-Elisabeth Schaeffler- Thumann nevében is a legjobbakat kívánni mind szakmai-, mind magánéletében."

Hirdetés

Kiemelt Partnereink