Gyártók Újabb helyszínen gyárt e-buszokat a Mercedes

Újabb helyszínen gyárt e-buszokat a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2022.07.14 11:22

Újabb helyszínen gyárt e-buszokat a Mercedes

Fotó: Daimler Truck Media Site

A Mercedes-Benz november és december között kezdi meg első elektromos autóbuszának összeszerelését Brazíliában, hogy ezzel elégítse ki Latin-Amerika legnagyobb gazdaságának folyamatosan növekvő keresletét – jelentette be a vállalat.

A Mercedes-Benz becslése szerint Brazíliában 2024-re az elektromos buszok száma elérheti a háromezret. Walter Barbosa, a cég buszértékesítési és marketing igazgatója hozzátette, hogy ez ráadásul úgy következhet be, hogy 2023-ban még alig fogja elérni az ezret a brazil elektromos buszok száma.

A brazil piacon eddig a BYD a legerősebb szereplő az elektromos buszok terén, valamint néhány helyi importőr is jelen van. A legtöbb ilyen járművet Sao Paulóban üzemeltetnék, mivel a város célja, hogy 2024-re 2600 elektromos autóbusz közlekedjen utcáin.

Eddig kevés információ

A Mercedes-Benz helyi, 84 személyes elektromos buszát eO500U-nak hívják. A modell hatótávolsága 250 kilométer lesz – mondta Barbosa.

A jármű két villanymotorral lesz felszerelve, a teljes töltése 2,5-3 órát vesz igénybe. A Mercedes-Benz nem árulta el, mennyiért dobja piacra a buszt, de a jármű ára legalább háromszor annyi lesz, mint egy dízelüzemű modellé.

Figyelembe véve a teljes brazíliai buszpiacot, a Mercedes-Benz 17-21 ezer autóbuszt értékesít idén, attól függően, hogy éppen milyen ütemben cserélik állományukat a nagyobb szolgáltatók – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink