Gyártók Stratégiai együttműködésre lépett a Honda és a CATL

Stratégiai együttműködésre lépett a Honda és a CATL

autopro.hu/V.M. | 2020.07.13 11:23

Stratégiai együttműködésre lépett a Honda és a CATL

Fotó: Honda European Media Newsroom

Stratégiai együttműködésről írt alá szerződést a kínai CATL akkumulátorgyártó és a japán Honda. Az átfogó kooperáció részeként a kettő vállalat számos területen folytathat majd közös munkát, ide értve az akkumulátorok újrahasználatát és újrahasznosítását is.

Az együttműködés végső célja az elektromos járművek népszerűbbé tétele. A partnerek együtt fogják az új akkumulátorok, valamint az új technológiák fejlesztését végezni. A CATL a Honda akkumulátor-beszállítója is lesz. A telepeket főként tisztán elektromos típusokba szánják, az első, CATL által gyártott akkumulátorral szerelt modell pedig 2022-től, Kínában lesz kapható. A megállapodás keretében továbbá, a Honda és a CATL később az elhasználódott energiatároló egységek újrahasznosításában, illetve újrahasználatában is kooperációra törekszik.

A szerződéskötéssel egy időben a Honda a CATL részvények egy százalékának tulajdonosává vált a CATL zártkörű részvénykibocsátása által. A tranzakcióból befolyó összeget a kínai fél kutatás-fejlesztésre és a gyártókapacitása bővítésére fordítja.

Toshihiro Mibe, a Honda termelési vezetője az új egyezség kapcsán úgy nyilatkozott, hogy:

Ahogy az elektrifikáció üteme egyre gyorsul, a CATL egy olyan partner lesz, mely erősebbé teszi a Hondát, és hiszünk benne, hogy a hosszú távú együttműködés által a Honda még versenyképesebbé teheti elektromos termékeit.

Kiemelt Partnereink