Gyártók Sikertelenül próbálja igazát bizonyítani a GM

Sikertelenül próbálja igazát bizonyítani a GM

autopro.hu/V.M. | 2021.10.20 08:18

Sikertelenül próbálja igazát bizonyítani a GM

Fotó: GM Corporate Newsroom

Michiganben megalapozatlannak találták a General Motors egy perkeresetét, amiben azt állította, hogy a Stellantis-hoz tartozó Fiat Chrysler több milliárdos kárt okozott neki megvesztegetések útján.

A GM 2019-ben adta be keresetét, amiben kártérítést követelt riválisától, amiért érvelése szerint az a United Auto Workers (UAW) szakszervezet tisztviselőit lefizetve kedvezőbb bérmegállapodásokat harcolhatott ki, mint ő, amivel pedig több milliárd dollár kárt okozott neki.

David Allen bíró azonban nem találta kielégítőnek a bizonyítékokat, és mint ahogy a Reuters szerint fogalmazott, a GM „nem demonstrálta meggyőzően, hogy az FCA bármekkora valós, jogilag megállapítható kárt okozott számára a megvesztegetésekkel.”

A GM az FCA-tól egy több mint egy évtizedes, 2009-ben kezdődő időszak után követelt kompenzációt, aminek pontos összegének megállapítását a bíróságra kívánta hagyni.

Hiába fut a pénze után a GM

A GM szövetségi szinten is, méghozzá több alkalommal próbálta meg bizonyítani igazát, tavaly nyáron azonban keresetét ott is elutasították. Az OEM akkori fellebbezéséről még nem született döntés, a michigani döntéssel kapcsolatban pedig közölte, hogy vizsgálja lehetőségeit.

Az UAW szakszervezetén belüli korrupció miatt több eljárás is indult. Az egyik eredményeként az FCA bűnösnek vallotta magát, 30 millió dollár büntetést fizetett, amin felül három év független felügyelet alá helyezték.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink