Gyártók Ismét elhasalni látszik a General Motors

Ismét elhasalni látszik a General Motors

autopro.hu/V.M. | 2020.08.17 13:18

Ismét elhasalni látszik a General Motors

Fotó: GM Corporate Newsroom

A GM elszánt annak bizonyításában, hogy az FCA több milliárd dollárnyi kárt okozott neki a United Auto Workers (UAW) szakszervezet vezetőinek megvesztegetésével. A bíróság legutóbbi döntése azonban azt jelentheti, hogy a legnagyobb amerikai autógyártó elveszíti az igazáért folytatott küzdelmét.

Hirdetés

A GM 2019 novemberében vádolta meg versenytársát azzal, hogy megvesztegette a UAW bizonyos tisztségviselőit, hogy kedvezőbb munkaügyi szerződéseket köthessen, amiből kifolyólag több milliárd dollárnyi vesztesége keletkezett az évek folyamán. 2020 júniusában azonban Paul Borman szövetségi kerületi bíró nem találta kellően megalapozottnak a vádakat egy per indításához, július elején pedig úgy döntött, hogy az amerikai autógyártó nem adhat be újabb keresetet az ügyben.

A GM júliusban közölte, hogy új bizonyítékai vannak arról, hogy az FCA külföldi számlákról intézte a megvesztegetési célú kifizetéseket, nemrég pedig az ügy újranyitására kérte Bormant, aki azonban az új bizonyítékokat túl spekulatívnak találta, ezért elutasította a kérelmét.

A GM Borman döntését kiábrándítónak nevezte, különösen annak fényében, hogy a szakszervezeten belüli korrupció felgöngyölítését célzó szövetségi nyomozás során már többen is bevallották bűnösségüket. A vállalat egyúttal jelezte, hogy fellebbezni fog – írta meg a Reuters.

Kiemelt Partnereink