Gyártók Norvég céggel állt össze a Volkswagen töltési részlege

Norvég céggel állt össze a Volkswagen töltési részlege

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.07 15:25

Norvég céggel állt össze a Volkswagen töltési részlege

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen az elektromosautó-töltő egysége, az Elli a norvég Otovóval társult, amely olyan Huawei berendezéseket kínál, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy autóikat napelemes és tárolórendszerekkel kapcsolják össze otthon, hogy csökkentsék az áramszámlákat.

Hirdetés

A partnerség a Volkswagen legújabb lépése az energiaszektor értéklánca mentén, amely már kiterjed a fali töltőkre, az áramdíjakra, valamint a több mint 700.000 nyilvános töltőponthoz való hozzáférésre Európa-szerte.

A 2016-ban alapított norvég Otovo lényegében egy piactérként működik, ahol a háztulajdonosok megrendelhetik a berendezéseket, köztük napelemeket és akkumulátorokat, valamint azok telepítését a kontinens 13 piacán. A partnerség indoklása az, hogy az Elli új fali töltőjéhez kötött szolgáltatásait megerősítse, miközben az Otovót Európa legnagyobb autógyártójának ügyfélköre elé tárják.

A partnerség kezdetben az egyenáramot váltóárammá alakító Huawei invertereket, valamint a kínai vállalatok akkumulátoros tárolórendszereit integrálja. A partnerségre akkor kerül sor, amikor az e-autók iránti kereslet veszített lendületéből, ami miatt a nagy európai autógyártók bővítési terveit a tőkeelosztás biztosítása érdekében kiigazították vagy elhalasztották – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink