Gyártók Nem aggódik a villanyautó-kereslet miatt a Hyundai

Nem aggódik a villanyautó-kereslet miatt a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2023.11.20 15:16

Nem aggódik a villanyautó-kereslet miatt a Hyundai

Fotó: Hyundai Newsroom

Miközben más autógyártók egyre óvatosabbak az elektromos autók iránti kereslet kapcsán, a Hyundai és a Kia továbbra is bizakodóak, és az amerikai kereslet növekedéséről számolnak be.

A most zajló Los Angeles-i Autószalon előtt nyilatkozva Jose Munoz, a Hyundai globális működési vezetője elmondta: „Továbbra is nagyon bizakodó vagyok az akkumulátoros elektromos autókkal kapcsolatban.” Hozzátette, hogy a vállalat villanyautós eladásai éves bázison mérve megduplázódnak idén.

Nemrég a General Motors elhalasztotta elektromos platós kisteherautói gyártásának növelését, a Volkswagen korábban keresleti problémák miatt vágta meg e-autói gyártását, a Polestar pedig csökkentette az idei értékesítési célját.

Ezzel szemben a Hyundai határozottan folytatja elektromosautó-gyárának építését Georgia államban. „Olyan gyorsan dolgozunk ahogy csak lehet, hogy jövő év októberére elkészüljön” – mondta a Reuters-nek nyilatkozva Munoz, hozzáfűzve, hogy befektetéseiket „felgyorsítják.”

Nem a kereslet jelent akadályt

A működési igazgató szerint, ha a Hyundai ma több elektromos autót tudna gyártani, akkor többet is adna el. Hasonlóan bizakodó állásponton van a testvérmárka Kia is: „Folytatjuk az organikus növekedést a kinti időjárás (gazdasági viszonyok) ellenére” – mondta Steven Center, a Kia Amerika működési igazgatója.

Center kifejtette, hogy a Kia új szegmensekben jelenik meg, amivel növelni tudja villanyautói eladását. „Növelni fogjuk eladásainkat, és az elektromos autók oldaláról fog jönni a növekedés legnagyobb része” – mondta.

Mindazonáltal az egész iparágat nézve egyre inkább óvatosság jelenik meg a villanyautópiac kapcsán, mivel a magas kamatlábak és infláció eltántorítják a vevőket. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, egy friss kutatás szerint az elektromos autók vételétől leginkább a magas ár tartja távol a vásárlókat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink