Gyártók Közös munkába kezd a JLR és az Nvidia

Közös munkába kezd a JLR és az Nvidia

autopro.hu | 2022.02.17 15:20

Közös munkába kezd a JLR és az Nvidia

Fotó: JLR Newsroom

A Jaguar Land Rover Reimagine stratégiájának égisze alatt létrejövő együttműködés 2025-tól vadonatúj prémium élményt kínál az ügyfeleknek. A JLR és az Nvidia szoftver-szakértői közösen fejlesztenek mesterséges intelligencián alapuló autonóm mobilitási és online szolgáltatásokat az Nvidia Drive platformot alkalmazó jövőbeli járművek számára.

A Jaguar Land Rover több évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a mesterséges intelligencia és a számítástechnikai megoldások terén vezető szerepet betöltő Nvidia vállalattal, hogy közös erővel újgenerációs automatizált vezetési rendszereket, valamint mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatásokat fejlesszenek és kínáljanak az autógyártó ügyfeleinek.

A 2025-ös modellévtől kezdődően minden új Jaguar és Land Rover gépkocsi az Nvidia Drive szoftver alapú platformra épül, amely aktív biztonsági, autonóm mobilitási és parkolási, valamint vezetőtámogató rendszerek széles skáláját biztosítja számukra. Az utasok mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásokat élvezhetnek, a vezető- és utasfelügyelettől kezdve a jármű környezetének emelt szintű megjelenítéséig.

A Jaguar Land Rover célkitűzése, hogy 2039-re teljes termékkínálata, tevékenységei és beszállítói lánca viszonylatában nettó zéró szénkibocsátást érjen el – áll a vállalat közleményében.

Tetszett ez a cikk? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink