Gyártók Korlátozza plug-in hibridjei rendelhetőségét a VW

Korlátozza plug-in hibridjei rendelhetőségét a VW

autopro.hu/V.M. | 2022.03.10 08:18

Korlátozza plug-in hibridjei rendelhetőségét a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen német vásárlói mostantól nem adhatnak le megrendelést a vállalat számos plug-in hibrid modelljére. A döntés mögött több tényező, köztük az ukrajnai háború együttes hatásai húzódnak meg.

Hirdetés

Németországban további intézkedésig nem lehet rendelni a Golf, a Tiguan, a Passat, az Arteon és a Touareg plug-in hibrid variánsait, továbbá a már fogadott megrendeléseket legkorábban 2023-ban fogják teljesíteni.

„A plug-in hibridjeinkre nagy kereslet mutatkozik, ennek folytán a rendelésteljesítésben jelentős lemaradásba kerültünk, amit le kell dolgoznunk” – olvasható a gyártó Reuters által is idézett közleményében.

A döntés fő okaként a félvezetőhiányt nevezte meg az OEM, ugyanakkor hozzátette, hogy ahhoz az ukrajnai háború, valamint a plug-in hibridek szabályozási kezelésében felmerült bizonytalanságok is hozzájárultak. Németországban márciusban fognak arról határozni, hogy a hálózatról tölthető hibrideknek a jövőben is részesednie kell-e azokból a nagy összegű ösztönzőkből, amit az elektromos autók eladásainak növelésére vezettek be.

Nem csak Németországban kérdéses a jövő

Ami azt illeti, a plug-in hibridek valós környezetkímélősége nem csak Németországban kérdőjeleződött meg. Környezetvédő szervezetek már korábban is felhívták a figyelmet arra, hogy ezek a hibridek a valóságban sokkal nagyobb károsanyag-kibocsátással rendelkezhetnek, mint a teszteken, továbbá a kritikákat meghallgatva állítólag az Európai Unió a plug-in hibridek tesztelésének szigorításán dolgozik.

A VW tavaly 309.500 plug-in hibridet értékesített, 61 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink