Gyártók Milliókat osztogat a Tesla, csak vegyék az autóit

Milliókat osztogat a Tesla, csak vegyék az autóit

autopro.hu/P.B. | 2024.06.12 07:18

Milliókat osztogat a Tesla, csak vegyék az autóit

Fotó: Tesla

2024. június 30-ig a Németországban gyártott Teslák 6 ezer eurós promóciós kedvezménnyel kerülnek forgalomba. A kedvezményt a Tesla környezetvédelmi bónusznak nevezi. Az intézkedés célja csökkenteni az elmúlt hónapok túltermelését.

Hirdetés

A Tesla a közelmúltban jelentős visszaesést regisztrált a németországi eladásaiban – az év első öt hónapjában körülbelül 40 százalékkal kevesebbet adott el a cég a Model Y-ből, mint az előző év azonos időszakában. A grünheidei gyár készletei ennek megfelelően magasak. A Tesla most a túltermelést próbálja enyhíteni a 6000 eurós (2,3 millió forint) környezetvédelmi bónusszal.

A kedvezménynek köszönhetően a Model Y hátsókerék-hajtású alapváltozata 38.990 eurótól kezdődik Németországban, azaz 15,3 millió forintért már új Teslát vehetnek a németek. A többi modell ára is lenyűgöző: a hátsókerék-hajtású Model Y Long Range a kedvezménnyel 17 millió forint alatti áron elérhető, a Long Range összkerékhajtású verziója pedig alig 49 ezer euróért, azaz 19,3 millió forintért kapható. Jelenleg még a legerősebb, nagy akkumulátorral szerelt Model Y Performance után is jár a 6000 euró kedvezmény, az autó ára így valamivel 54 ezer euró alá kerül, azaz 21 millió forint körül mozog.

Mint mindig, most is a részletekben rejlik az ördög, az apró betűs részt is el kell olvasni! A járművet június 30-ig le kell szállítani, hogy a környezetvédelmi bónusz járjon utána. A használt járművek szintén ki vannak zárva az ajánlatból, és a Tesla környezetvédelmi bónusz nem vonható össze más ajánlatokkal, így például a kedvező részletfizetésekkel sem – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink