Gyártók Komoly probléma adódott az oroszoknak eladott kínai autókkal

Komoly probléma adódott az oroszoknak eladott kínai autókkal

MTI/autopro.hu | 2024.01.29 15:21

Komoly probléma adódott az oroszoknak eladott kínai autókkal

Fotó: Great Wall Motor

A kínai Great Wall Motors oroszországi autógyára 32.156 Haval márkájú autót hív vissza elektromos problémák miatt. A visszahívás a 2022 decembere és 2023 decembere között gyártott autókra vonatkozik.

A Great Wall Motors január 29-én ismertetett közleménye szerint nedvesség kerülhet a vezetőülés alatti kábelköteg csatlakozójába, ami rövidzárlatot okozhat és ez a csatlakozó megolvadásával járhat. Az oroszországi cég a visszahívott Haval márkájú autókon olyan - ingyen elvégzett - átalakítást hajt végre, ami megakadályozza a problémát.

Az Avtostat orosz elemző intézet adatai szerint Oroszországban tavaly 1.000.059 ezer új autót adtak el. A harmadik legkeresettebb autómárka volt a Haval, amelyből 111.700-at adtak el, ami több mint háromszorosa a 2022-ben eladott példányoknak.

A kínai autógyártók az orosz-ukrán háború miatt bevezetett szankciók után nyertek komolyabb piaci részesedést Oroszországban: a háború előtt, 2021 júniusában 7 százalék volt a kínai gyártók aránya az orosz piacon értékesített új autók között, addig a 2023-as eladások mintegy 56 százalékáért felelnek kínai OEM-ek.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink