Gyártók Kétezres leépítést jelentett be a Jaguar Land Rover

Kétezres leépítést jelentett be a Jaguar Land Rover

autopro.hu/V.M. | 2021.02.18 11:21

Kétezres leépítést jelentett be a Jaguar Land Rover

Fotó: Jaguar Land Rover Media

A Jaguar Land Rover kétezer dolgozójától készül megválni. Az indiai kézben lévő autógyártó bejelentése csak néhány nappal követi a vállalat új stratégiájának ismertetését, ami szerint 2025-től a Jaguar márkanév alatt csak tisztán elektromos autókat fog kínálni.

„A Jaguar Land Rover szervezetének teljes felülvizsgálata már folyamatban van” – áll az indiai Tata Motors tulajdonában lévő brit autógyártó emailes közleményében.

A vállalat arra számít, hogy a következő, április 1-jével kezdődő üzleti évében globálisan kétezer fővel fog csökkenni munkavállalóinak száma. A közlemény szerint a létszámcsökkentés nem fogja érinteni az órabért kapó, tehát gyártósori munkát végző dolgozókat.

Teljes gőzzel folyik az elektrifikáció

A JLR nemrég hozta nyilvánosságra új stratégiáját, ami szerint 2025-től csak tisztán elektromos Jaguarok lesznek kaphatóak, 2030-ra pedig a Land Rover eladásainak hatvan százalékát is teljesen elektromos modellek fogják kitenni.

A gyártó akkor nem tett említést a technológiai átmenet miatt szükségessé vált leépítésekről, azonban kijelentette, hogy a három közül egyik brit üzemét sem fogja bezárni.

A Tata Motors három egymást követő negyedévben jelentett veszteségről a koronavírus, a brexit okozta bizonytalanság és a magas költségek miatt, a 2020 decemberével zárult legutóbbi negyedévet azonban már nyereséggel zárta – jelenti a Reuters.

Kiemelt Partnereink