Beszállítók Megkezdődött a CATL, BAIC és Xiaomi közös akkugyárának építése

Megkezdődött a CATL, BAIC és Xiaomi közös akkugyárának építése

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.20 10:17

Megkezdődött a CATL, BAIC és Xiaomi közös akkugyárának építése

Fotó: CATL

A CATL, a BAIC és a Xiaomi Auto hivatalosan is megkezdte közös akkumulátorcella-gyárának építését Pekingben. A három kínai vállalat az év elején jelentette be, hogy közös vállalatot kíván létrehozni Beijing Era New Energy Technology néven.

Hirdetés

A CATL hivatalos közleménye szerint a Jingneng Group – egy állami tulajdonú, az energiaágazatra összpontosító vállalat – a BAIC és a Xiaomi mellett szintén részt vesz a pekingi üzem építésében. A négy vállalat együtt „fektet be és épít", anélkül, hogy további részleteket közölnének a tervezett termelési kapacitásról, a cellák típusáról vagy az ütemtervről.

A CATL, a BAIC és a Xiaomi idén márciusban állapodott meg arról, hogy mintegy 128 millió eurónak megfelelő összeget fektetnek be a közös vállalatba. A CATL 51 százalékos többségi részesedéssel rendelkezik majd a közös vállalatban, míg a BAIC 39 százalékkal, a Xiaomi Auto pedig öt százalékkal. A közös vállalat lítiumion-akkumulátorok, teljesítményakkumulátorok és energiatároló akkumulátorok fejlesztésére, gyártására és értékesítésére, valamint a kapcsolódó értékesítés utáni és műszaki tanácsadási szolgáltatások nyújtására fog összpontosítani.

A CATL a kínai médiának elmondta, hogy a létesítmény a befejezést követően akkumulátortermékeket fog szállítani a Pekingben, Tianjinban és Hebeiben található autóipari ügyfeleknek, köztük a BAIC, a Xiaomi és a Li Auto számára – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink