Gyártók Jöhet a Passat kilencedik generációja

Jöhet a Passat kilencedik generációja

autopro.hu/P.B. | 2020.08.25 13:16

Jöhet a Passat kilencedik generációja

Fotó: Volkswagen Newsroom

Úgy tűnik, hogy a korábbi híresztelések ellenére hamarosan megkezdődhet a Volkswagen Passat kilencedik generációjának gyártása, 2023-ra pedig megérkezhet az utakra az új modell, ami ráadásul a globális piacra készül, ez eltérés az eddigi gyakorlattól. A hírek szerint elektromos és plug-in változat is lesz az új Passatból.

Bár korábban voltak olyan elgondolások, hogy a Volkswagen Arteon veszi át a Passat helyét, főleg a kínai piac hatására friss értesülések szerint zöld utat kapott a Volkswagen Passat kilencedik generációjának fejlesztése, így várhatóan 2023-ban megjelenhet a gyár ikonikus modelljének legújabb változata. Érdekes újdonság lesz, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően az amerikai és az európai piacra ugyanazokon az alapokon készül majd az autó.

Az új Passat szedán lesz, és ebből fakadóan kérdéses, mennyiben fog hasonlítani a legújabb Škoda Suberb modellre. Az viszont egyértelműnek tűnik, hogy az európai és az amerikai piacra szánt Passat is MQB platformra épül majd. A Passat jelenlegi, nyolcadik generációja csak Európában nyugszik MQB alapokon.

Előtérbe kerülhet a praktikum

Miután a Volkswagen Arteon veszi át azt a pozíciót, amit korábban a Passat töltött be a gyártónál, a Passat tervezésekor most előtérbe kerülhetnek a praktikusabb megoldások. Ez azt jelenti, hogy a dizájn helyett egyes elemeknél a jobb térkihasználás kerül a középpontba.

Az MQB platform lehetővé teszi az elektromos és a plug-in hibrid hajtás alkalmazását is, az Autoblog szerint már készek is a tervek egy tisztán elektromos Passatra, sőt, könnyen lehet, hogy az Egyesült Államokban csak tisztán elektromos Passatokat forgalmaznak majd.

Modern megoldások

A várhatóan 2023-ban megjelenő autóban 5G-hálózat és a legmodernebb vezetést segítő, önvezető funkciók is elérhetőek lesznek, bár ezen a téren piaconként eltérő lesz a Passat felszereltsége.

A Volkswagen egyelőre hivatalosan nem erősítette meg az új Passattal kapcsolatos híreket, ám azok a gyártóhoz közelálló forrásoktól származnak, így nem okozna nagy meglepetést a közeljövőben egy hivatalos bejelentés az ügyben.

Kiemelt Partnereink