Gyártók Megkezdődött a Volkswagen ID.4 sorozatgyártása

Megkezdődött a Volkswagen ID.4 sorozatgyártása

autopro.hu/V.M. | 2020.08.24 15:48

Megkezdődött a Volkswagen ID.4 sorozatgyártása

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen megkezdte a márka első tisztán elektromos SUV-jának, az ID.4-nek a sorozatgyártását. Az ID. modellcsalád második tagja az ID.3-al egy helyen, a zwickaui gyáregységben készül, klímasemleges módon.

Hirdetés

Ralf Brandstätter, a VW márka vezérigazgatója elmondta, hogy az ID.4-gyel egy, a világ leggyorsabban növekvő szegmensébe, a kompakt SUV-k szegmensébe tartozó tisztán elektromos modellel bővül kínálatuk. Hozzátette, hogy az ID.3 után ez a második típus, ami a modulrendszerű elektromos hajtáskoncepcióra (MEB) épül, az idő előrehaladtával pedig a típus Európában, Kínában és később az USA-ban is gyártva, illetve forgalmazva lesz.

Az ID.4 termelési helyéül szolgáló zwickaui üzemben nem sokkal korábban az utolsó belső égésű motorral szerelt jármű is elhagyta a gyártósort, amivel az egység átállt a tisztán elektromos modellek összeszerelésére. Az 1,2 milliárd euróból megvalósuló átalakítás a terveknek megfelelően még az idén be fog fejeződni. 2021-ben mintegy 300 ezer MEB-platformra épülő akkumulátoros elektromos autó fog itt készülni.

Az ID.4 világpremierjét szeptember végére tűzték ki, és a globális forgalmazás megkezdésének előkészületei is folyamatban vannak már. Ezen túlmenően a kínai Anting városában található létesítményben már megkezdődött az új SUV előszériájának gyártása, míg a Tennessee állambeli Chattanoogában lévő egységben a termelés 2022-ben fogja kezdetét venni. Az utóbbi létesítménynek egyébként a VW nagyobb szerepet szán az elektromobilitás terén, amit az is jól mutat, hogy egy akkumulátorok tesztelésére, valamint fejlesztésére alkalmas laboratóriummal fogják bővíteni.

Az ID.4 WLTP-ciklus szerinti maximális hatótávolsága meghaladja az 500 kilométert. A típus először csak hátsókerék-hajtású, később azonban összkerékhajtású változatban is kapható lesz.

Egyre több üzem kapcsolódik be a villanyautók készítésébe

A VW elektromos járműveinek zwickaui gyártásához a Brunswickben, a Kasselben, a Salzgitterben és a Wolfsburgban található üzemek is hozzájárulnak olyan részegységek, mint az elektromos motorok vagy az akkumulátorrendszerek előállításával. Az ID.3 gyártása 2021-től Drezdában is el fog indulni, 2022-től pedig Emdenben és Hannoverben is meg fogják kezdeni a villanyhajtású modellek összeszerelését.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink