Gyártók Guinness-rekordot állított be több száz Suzukis

Guinness-rekordot állított be több száz Suzukis

autopro.hu/P.B. | 2023.10.04 17:23

Guinness-rekordot állított be több száz Suzukis

Fotó: Magyar Suzuki Zrt.

Sokszor hihetetlen, milyen rekordokat tartanak számon, ilyen például az egyszerre felkapcsolt autólámpák száma is. Ezt a Guinness-rekordot 796 Suzuki Jimny-vel döntötték meg szeptemberben Dél-Afrikában.

Kétségtelenül az egyik legizgalmasabb, legbarátságosabb modellje a Suzukinak a Jimny. Nem véletlenül rendezek találkozókat a tulajdonosaik, egy ilyenre került sor szeptember végén Dél-Afrikában. S ha már összegyűlt közel 800 Jimny, akkor egy Guinness-rekordot is megdöntöttek.

A találkozón 796 Suzuki Jimny-ben egyszerre kapcsolták fel a fényszórókat, ezzel megdöntötték az „Egyszerre felkapcsolt legtöbb autó-fényszóró” Guinness-rekordját. Az egyszerre egész pontosan azt jelenti, hogy az összes autónak öt másodpercen belül kellett a világítást bekapcsolnia.

A Jimny találkozó résztvevői a Guinness-rekord kísérlet mellett a helyi nemzeti parkban található Maluti-hegységen keresztüli tereptúrán vehettek részt, sőt, a Suzuki adott otthont a Safari Town Music Festivalnak is – írja a Motor1.com.

Limitált kiadás

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Jimny még egy limitált kiadást is kapott. A mindössze 300 példányban készülő Jimny Heritage az 1970-ben bemutatott első kiadás előtt tiszteleg.

A Suzuki tervei szerint ebben az évtizedben mutatkozik be a Jimny elektromos változata is.

A rekord megtekinthető az alábbi videón is:

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink