Gyártók Ezt lehet tudni a Ferrari érkező e-autójáról

Ezt lehet tudni a Ferrari érkező e-autójáról

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.12 06:16

Ezt lehet tudni a Ferrari érkező e-autójáról

Fotó: Ferrari

A Ferrari keményen dolgozik az első akkumulátoros elektromos járművének 2025-ös gyártására való felkészítésén, de egyelőre nem sokat tudni róla.

Az autó a Ferrari Alto nevet kapta, és úgy tűnik, hogy több érzelmet nyújt, mint egy átlagos e-autó, így jobban illik a Ferrari logójához. Az autó talán legérdekesebb eleme elöl található. A hűtőrács alatt rejtőzik egy egyedi burkolat az elektromos motor körül, amely lényegében szélműszerré változtatja az autót attól függően, hogy milyen gyorsan mozog.

Optikailag az Alto nagyon kevés közös vonást mutat a Ferrari jelenlegi modelljeivel. Az orr-rész nagyon éles, hangsúlyos osztófelülettel és a homlokzat teljes szélességében húzódó LED-es lámpasávval. A karosszéria az autó oldala mentén is folytatódik, markáns első negyedrészekkel és íves ajtóburkolatokkal, amelyek teljesen nélkülözik a hagyományos külső tükröket. Az autó hátsó részén egy LED-es fénysávot, egyedi LED-es hátsó lámpákat és egy F1-es ihletésű harmadik féklámpát helyeztek el közvetlenül a merész diffúzor felett.

A Ferrari továbbra is szűkszavúan nyilatkozik az első elektromos autójáról, és valószínűleg ez így is marad, amíg készen nem áll arra, hogy bemutassa azt a világnak. 2023 végén a cég vezérigazgatója, Benedetto Vigna elárulta, hogy már vezette az e-autó prototípusát. 2023-ban az is kiderült, hogy a Ferrari szabadalmat nyújtott be egy érdekes hangreprodukáló eszközre, amely felerősítheti az elektromos hajtáslánc hangját, és azt a hátsó tengely közelében lévő hangszóróból küldheti ki – írja a Carscoops.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink