Gyártók Elektromos SUV lett az Év Autója

Elektromos SUV lett az Év Autója

autopro.hu/P.B. | 2024.02.26 11:16

Elektromos SUV lett az Év Autója

Fotó: Renault

A Renault Scenic E-Tech nyerte a 2024-es Év Autója díjat, egy BMW-t és egy Peugeot modellt maga mögé utasítva. A díjat 22 ország 59 újságírója által adott pontszámok alapján ítélik oda.

Jellemző az autóipar átállására, hogy a 2024-es Év Autója döntőjébe került hét modell között egyetlen egy, a Toyota C-HR nem kapható tisztán elektromos hajtással. A szavazáson végül ez az autó lett az utolsó, vagyis elektromos hajtás nélkül már esélye sincs egy autónak a mezőnyben, és ez várhatóan egyre inkább így lesz.

A díjat a Renault SUV-ként újjászülető családi autója, a Scenic E-Tech nyerte el, szoros versenyben megelőzve a BMW 5-ös szériát – írja a díj zsűritagjai között megtalálható Autocar.

A dobogóra még a Peugeot 3008 került fel, a negyedik helyet a hazánkban ősszel bemutatkozott Kia EV9 szerezte meg. Az ötödik a Volvo EX30 lett, a Szegeden gyárat építő kínai BYD Seal modellje pedig a hatodik helyet zsebelhette be.

Minden zsűritag hét olyan új autót nevezhet a versenyre, amit az előző naptári év vége előtt vezetett. A nevezés kikötése még, hogy az adott modellt az előző naptári év vége előtt már forgalmazták, valamint új modellnek kell lennie, nem faceliftnek. A hét legtöbb szavazatot kapott autó kerül a végső szűkített listára.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink