Gyártók Elektromos márkaként folytathatja az Alpine

Elektromos márkaként folytathatja az Alpine

autopro.hu/V.M. | 2020.06.03 06:19

Elektromos márkaként folytathatja az Alpine

Fotó: Groupe Renault Newsroom

A Renault 2017-ben hívta ismét életre az Alpine-t az A110 sportautó bevezetésével, az utóbbi időben azonban több ok miatt is megkérdőjeleződött a márka jövője, nemrég pedig annak a lehetősége is felvetődött, hogy az Alpine a jövőben csak elektromos modelleket kínáljon.

Hirdetés

Az Alpine gyártása a Renault, franciaországi Dieppe városában lévő egységében zajlik, ahol jelenleg elfogadhatatlanul kevés jármű készül. Az Alpine jövőjét továbbá az is beárnyékolja, hogy az A110 fejlesztését végző csapat több fontos tagja is távozott.

A Renault elnöke, Jean-Dominique Senard az Alpine jövőjével kapcsolatban a Renault Csoport átalakítását célzó terv ismertetésén azt mondta, hogy az Alpine egy „szép márka”, és részletesen meg kell vizsgálniuk, hogy hogyan járulhat hozzá a Renault Csoport eredményességéhez.

Az dieppe-i üzem jövőjéről úgy nyilatkozott, hogy túl kevés jármű készül az egységben, és ezért fel fogják mérni, hogy milyen új értékteremtő tevékenységek folytathatóak ott. A Renault a terveinek bemutatásakor még annyit közölt, hogy az Alpine A110 életciklusának végével az üzem át fog alakulni.

Nagyobb hangsúlyt helyeznének az elektromos autókra

A jövőben a francia autógyártó stratégiai területeinek egyike az elektromobilitás lesz, az Autocar hírlap pedig belső forrásokból úgy értesült, hogy annak lehetőségét is fontolóra veszik, hogy az Alpine-t egy „teljesen elektromos” márkává alakítsák. A dieppe-i egységben ehhez egyébként jelentős átalakításokra lenne szükség, így nem kizárható, hogy a termelést áthelyeznék.

Laurens van den Acker, a Renault Csoport vezető dizájnere nemrég kifejtette, hogy az Alpine elektrifikálása elkerülhetetlen a vásárlók változó elvárásai miatt.

Kiemelt Partnereink