Gyártók Több mint háromszázezer SUV-t hív vissza a Mercedes

Több mint háromszázezer SUV-t hív vissza a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2024.04.12 06:19

Több mint háromszázezer SUV-t hív vissza a Mercedes

Fotó: Daimler Media Site

Mintegy 341 ezer SUV-t kell visszahívnia a Mercedes-Benznek tűzveszély miatt. Az akcióban a 2017 és 2023 között gyártott GLE és GLS modellek érintettek.

Világszerte 341 ezer Mercedes-Benz járművet érint a legújabb visszahívási akció, ebből több mint 11 ezer autó Németországban közlekedik. Aki a 2017 és 2023 között gyártott két GLE és GLS modell valamelyikét vezeti, annak ellenőriztetnie kell az autóját.

A Mercedes-Benz szerint egyes autókban az utasülés alatti 48 voltos földelési pont kilazulhatott. Ebben az esetben a kábelsaru nem lenne megfelelően rögzítve, ami növelheti az elektromos érintkezési ellenállást a csatlakozási ponton. Emiatt megemelkedhet a hőmérséklet, ami tüzet okozhat.

A földelési pont csavaros csatlakozását ellenőrizni és szükség esetén korrigálni kell – közölte a cég. E célból a GLE és a GLS modelleket a márkaszervizekbe kell vinnie a tulajdonosoknak – írja az SWR.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink