Gyártók Egy Hyundai és egy Kia is az év autója lett

Egy Hyundai és egy Kia is az év autója lett

autopro.hu/P.B. | 2022.01.25 06:18

Egy Hyundai és egy Kia is az év autója lett

Hyundai Ioniq 5 | Fotó: Hyundai.news

Az új esztendő első hónapjainak elengedhetetlen része, hogy az előző év kiemelkedő eredményeit díjazzák. Számos olyan díj létezik, ami az év legjobb autóját jutalmazza, ezek közül egyet a Hyundai Ioniq 5 és a Kia EV6 megosztva zsebelhetett be.

Először került átadásra a Best Car of the Year díj, melyet járműipari szakemberek és újságírók szavaztak meg – természetesen számos másik hasonló díj is létezik, azonban ezen a néven a 2021/2022-es díj az első. A bestcaroftheyear.com szavazása szerint a Hyundai Ioniq 5 és a Kia EV6 megosztva lettek az év legjobb autói, maguk mögé utasítva több neves gyártó modelljét.

Az Audi e-tron GT lett a második, a Toyota GR Yaris pedig a harmadik a listán. A további sorrend: Ford Mustang Mach-E, Fiat 500, Porsche Taycan, Citroën AMI, Mitshubishi Outlander plug-in hibrid, 2021-es Volkswagen Polo.

Örülnek a Hyundai-nál

Ez a legújabb rangos iparági kitüntetés újabb bizonyítéka annak, hogy a Hyundai Csoport fenntartható mobilitási elképzelése megvalósul, a Hyundai és a Kia pedig elismert vezető szerepet tölt be ezen a területen. Büszkék vagyunk arra, hogy első két dedikált akkumulátoros elektromos járművünket közösen az év legjobb autójaként tüntetik ki – mondta Heung Soo Kim, a Hyundai Motor Csoport elektromos járművek üzletágának vezetője.

Kia EV6

Kia EV6 | Fotó: Kia Global Media Center

A gyártó közleménye szerint a díj egyértelmű üzenet arról, hogy jó úton halad az elektromobilitásban a Hyundai Csoport. 2021-ben többek között Németországban már komoly elismerést kapott a két modell: ahogyan az autopro.hu is beszámolt róla, Németországban prémium kategóriában a Kia EV6 lett az Év Autója, többek között a Mercedes és az Audi modelljeit maga mögé utasítva. Az alternatív hajtású autók kategóriájában a második helyet zsebelhette be a dél-koreai elektromos autó a testvérmárka Hyundai Ioniq 5 mögött.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink