Gyártók Koreai modell az Év Prémium Autója Németországban

Koreai modell az Év Prémium Autója Németországban

autopro.hu/P.B. | 2021.10.29 12:20

Koreai modell az Év Prémium Autója Németországban

Fotó: Kia Global Media Center

Németországban prémium kategóriában a Kia EV6 lett az Év Autója többek között a Mercedes és az Audi modelljeit maga mögé utasítva. Az alternatív hajtású autók kategóriájában a második helyet zsebelhette be a dél-koreai elektromos autó a testvérmárka Hyundai Ioniq 5 mögött.

A 2022-es német Év Autója díjat prémium kategóriában vitte el a Kia EV6 olyan riválisok elől, mint a Mercedes-Benz C-Klasse, a Volkswagen ID.4 vagy az Audi Q4 e-tron. A kategóriában 25 ezer és 50 ezer euró közötti áron meghirdetett autók indulhattak, az ennél is drágább járművek a luxus besorolást kapták, míg a 25 ezer eurónál olcsóbb modellek a kompakt kategóriában indultak.

A Kia közleménye szerint a díjra különösen büszke a koreai gyártó, ugyanis nemcsak az E-GMP platformra épült első modelljükről van szó (és egyben az első tisztán elektromos Kiáról), hanem egy új dizájnéra első képviselőjéről is – ez a dizájn nyerte el a zsűri tetszését.

Kettős koreai győzelem

Az alternatív hajtású autók kategóriájában a Hyundai Ioniq 5 lett az Év Autója, a második helyet pedig a szintén a Hyundai Motor Csoporthoz tartozó Kia EV6 kapta. Ebben a kategóriában az akkumulátoros elektromos autók mellett hidrogén üzemanyagcellás modellek szerepelhettek.

A vadonatúj Kia EV6 hatótávolsága 528 kilométer, míg a 800 Voltos rendszere rendkívül gyors töltést tesz lehetővé: 18 perc alatt tízről nyolcvan százalékra tölthető az akku. A gyártó tervei szerint a jövő év végén egy újabb, teljesítményorientált verziót is kap a modell.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink