Gyártók Csökkenti kínai függését a Mazda

Csökkenti kínai függését a Mazda

autopro.hu/P.B. | 2022.08.15 08:18

Csökkenti kínai függését a Mazda

Fotó: Inside Mazda Newsroom

A Mazda augusztus 12-én jelentette be, hogy felkéri alkatrész-beszállítóit japán készleteik növelésére, valamint azt kérik tőlük, hogy gyártsanak alkatrészeket Kínán kívül, miután a koronavírus-járvány elleni szigorú intézkedések destabilizálták a Mazda termelését.

A hirosimai székhelyű autógyártó kérése rávilágít a szétterülő ellátási láncok sebezhetőségére, amelyeket a világjárvány és a geopolitikai feszültségek próbára tettek. A Mazda augusztus 9-én 19,5 milliárd jen (mintegy 56 milliárd forint) működési veszteségről számolt be pénzügyi évének első negyedévében.

Még ha a Mazda közvetlen beszállítói japán és európai vállalatok is voltak, még mindig Kínán keresztül érkezett a legtöbb alkatrész a céghez – mondta Takeshi Mukai, az autógyártó vezető ügyvezető igazgatója.

A Mazda arra törekszik, hogy növelje a hazai készleteket és a Kínán kívüli termelést diverzifikálja – írja a Reuters.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Mazda első elektromos modellje az Egyesült Államokban eddig elég nagy bukásnak látszik, alig vettek belőle az amerikaiak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink