Gyártók Hatalmas bukás az egyetlen elektromos Mazda

Hatalmas bukás az egyetlen elektromos Mazda

autopro.hu/P.B. | 2022.08.10 10:47

Hatalmas bukás az egyetlen elektromos Mazda

Fotó: Mazda

A Mazda júliusi számai egyébként sem adhatnak sok okot az örömre a japán OEM háza táján, de ha az elektromos hajtások felé fordítjuk a figyelmünket, akkor egészen döbbenetes blama rajzolódik ki: lényegében senkinek sem kell az MX-30.

Augusztus elején közzétette júliusi számait a Mazda: az Egyesült Államokban 28,5 százalékkal estek vissza a japán OEM eladásai, ami azt jelenti, hogy a hónapban 23.393 autót értékesített a vállalat. 2022-ben július végéig összesen 166.195 autót adtak el az USA-ban.

Ezek a számok egyébként sem adnak bizakodásra okot, igaz, nem is nagyon lógnak ki az autóipari trendekből. Sokkal érdekesebb a modellek szerinti bontásban vizsgálni az adatokat, és kifejezetten az elektromos MX-30-at nézni.

Alig vette valaki

Bármilyen hihetetlen, júliusban összesen nyolc (8) példányt értékesített Észak-Amerikában a Mazda egyetlen tisztán elektromos modelljéből, az MX-30-ból. Az egész évben összesen már 324-et sikerült eladni az e-SUV-ból – az értékesített MX-30-asok fele márciusban és áprilisban kelt el, ekkor 101 és 78 autó talált gazdára Amerikában az első elektromos Mazdából.

Nem könnyíti meg a helyzetet, hogy a modellre mindenhol minimum hat hónapot kell várni, de egyes felszereltségek esetén akár egy évre is felkúszhat a várakozási idő.

A rossz értékesítési adatok mögött ott lehet a hatótáv: a Mazda MX-30 hatótávolsága nem éri el a 200 kilométert sem.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink