Gyártók Bővített és új munkahelyeket teremt az esztergomi járműgyártó

Bővített és új munkahelyeket teremt az esztergomi járműgyártó

MTI | 2024.05.31 13:23

Bővített és új munkahelyeket teremt az esztergomi járműgyártó

Fotó: Neuzer

Az ország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyára, az esztergomi Neuzer Kft. 750 millió forintból automatizált raktárcsarnokot épített és új kerékgyártó gépeket állított üzembe.

Hirdetés

Neuzer András tájékoztatása szerint a projekt közel 300 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Magyar Multi Program keretében, 18 új munkahelyet teremtett. Az üzem gyártócsarnoka mellett 1820 négyzetméteres magasraktárat építettek, 4560 szabványos raklapnyi kapacitással, intelligens raktári irányító- és nyilvántartó rendszerekkel. A korábbi 8000 négyzetméteres raktár már nem biztosította a gyártáshoz szükséges alkatrészek határidős beérkezését.

A gyártásban speciális kerékgyártó részleget alakítottak ki, három kerékfűző és két centírozó berendezés beállításával. A gépsor napi 800 kereket képes elkészíteni, és az elektromos kerékpárok széles kerekét is tudja kezelni.

A gyártás fejlesztésével csökken a függés a külföldi, elsősorban távol-keleti beszállítóktól - mondta el Neuzer András.

Zöldült is a cég

A raktárcsarnok tetejére 160 darabból álló, 60 kilowattóra névleges teljesítményű napelemrendszert telepítettek, amely az épület világítási, hűtési és fűtési energiaigényének 100 százalékát biztosítja.

Az 1996-ban alapított Neuzer Kft. évente közel 50 ezer kétkerekűt gyárt. Elektromos kerékpárból 2021-ben 18 ezer, 2022-ben 27 ezer, 2023-ban 31 ezer darabot adtak el. A vállalat termékeinek több mint felét külföldön értékesíti, legnagyobb piacaik: Belgium, Hollandia, Németország, Románia, Svédország, Szlovákia, és Szlovénia.

A társaság 143 főt foglalkoztat, árbevétele 2022-ben meghaladta a 7,6 milliárd forintot, 2023-ban a recesszió ellenére 6 milliárd forintot meghaladó árbevételt értek el.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink