Gyártók Jön a BYD második európai gyára

Jön a BYD második európai gyára

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.11 06:21

Jön a BYD második európai gyára

Fotó: BYD

A BYD tavaly jelentette be első európai gyárát Magyarországon, és bár ez még nem is üzemel, az autógyártó máris egy második európai gyártóüzemet fontolgat.

Hirdetés

A France 24 beszámolója szerint a BYD felkutatja második európai autógyárának helyszínét. Stella Li, a vállalat európai és amerikai tevékenységéért felelős alelnök az AFP-nek elmondta, hogy a vállalat akkor fog befektetni a következő gyártóüzembe, amikor a feltételek alkalmasak lesznek. Éppen a múlt hónapban egy médiajelentés azt állította, hogy a BYD magas szintű tárgyalásokat folytat egy törökországi gyár létrehozásáról.

A kínai autógyártók az Európai Unió nulla károsanyag-kibocsátású járművekre irányuló törekvéseit kihasználva kezdték felgyorsítani az elektromos járművek bevezetését a régióban. Most, hogy az EU az importvámok emelésével fenyegeti őket, azon dolgoznak, hogy járműveiket Európába gyártsák – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink