Gyártók Az e-autók repítik előre a Volvót

Az e-autók repítik előre a Volvót

autopro.hu/P.B. | 2024.06.06 06:21

Az e-autók repítik előre a Volvót

Fotó: Volvo

Érezhetően, 13 százalékkal nőttek a Volvo Cars újautó-eladásai májusban az egy évvel ezelőtti eredményéhez képest. Az elektromos autók szegmensében még nagyobb volt a növekedés.

Hirdetés

A Volvo értékesítései májusban 68.034 autóra emelkedtek, ami 13 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Kifejezetten jól ment a Volvónak az európai piacon, ahol 27 százalékos ugrást könyvelhetett el, de a teljesen elektromos EX30-as eladásai is felfelé húzták a Volvo számait.

A teljesen elektromos és plug-in hibrid modellek eladásai 37 százalékkal nőttek, ezzel már a csoport globális értékesítésének 48 százalékát teszik ki – áll a kínai Geely Holding többségi tulajdonában lévő svéd Volvo Cars közleményében.

Az Egyesült Államokban és Kínában azonban öt, illetve egy százalékkal csökkentek a Volvo eladásai. A Volvo Cars célja, hogy az évtized közepére az elektromos járművek adják eladásainak felét, 2030-ra pedig már csak elektromos járműveket adna el a cég – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink