Szolgáltatók A vonatokon is megjelent a mesterséges intelligencia

A vonatokon is megjelent a mesterséges intelligencia

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.13 07:19

A vonatokon is megjelent a mesterséges intelligencia

Fotó: Pixabay

A Northern MI-technológiát alkalmaz az utasok számának nyomon követésére. A vasúttársaság szerint a technológia használata az eddigi legpontosabb adatokat fogja szolgáltatni az utasok számáról.

Hirdetés

A Northern vasúttársaság egy automatikus utasszámláló (APC) algoritmust – amely a tesztek szerint több mint 98 százalékos pontossággal működik – alkalmaz a nyolc 769-es osztályú vonatból álló flottáján. A technológiai alkalmazásától azt várják, hogy növeli az üzemeltetés hatékonyságát, valamit segíteni fog a jövőbeli menetrendek kialakításában.

A vállalat az Icomera és a DG8 vállalatokkal együttműködve kamerákat és számítógépeket telepített a 769-es osztályú vonatflottájára, amelyek az automatikus utasszámláló algoritmus segítségével pontosabban fogják érzékelni a fedélzeten tartózkodó utasok számát. Jack Commandeur, a Northern műszaki igazgatója elmondta: „Évente több mint 90 millió ember száll fel valamelyik vonatunkra, és a 769-es osztályú vonatokból álló flottánk mostantól minden eddiginél pontosabb adatokat fog szolgáltatni az utasok számáról".

A technológia Northern általi alkalmazása folytatja a mesterséges intelligencia növekedését a vasúti ágazatban, követve más brit projekteket, például a Network Rail által alkalmazott szoftvert, amely a hálózaton közlekedő vonatokról készült felvételeket vizsgálja, hogy azonosítani tudja, ha a valamelyik vonalon esetlegesen szemét található a sínek mentén – írja a Railway Technology.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink