Elemzések Genfi Autószalon: élt 119 évet

Genfi Autószalon: élt 119 évet

autopro.hu/P.B. | 2024.06.03 14:17

Genfi Autószalon: élt 119 évet

Fotó: Facebook/GimsSwiss

A koronavírus-járvány óta csak vegetált a Genfi Autószalon, az idei volt az utolsó alkalom, hogy megrendezték az ikonikus járműipari kiállítást. A megszűnés fő oka a kevés érdeklődő.

Hirdetés

Sokáig az autós világ legmeghatározóbb rendezvényeinek egyike volt a Genfi Autószalon, számos óriási sikerré váló autót mutattak be a gyártók ezen az eseményen, például a Fiat Panda vagy az Audi Quattro is itt jelent meg először. Idén azonban közel sem volt tűzijáték a Genfi Autószalonon, elsősorban a kínai gyártók láttak benne fantáziát, Európából érdemben csak a Renault, és az alá tartozó Dacia volt jelen – írja az Automotive News.

Bár a kiállítás koporsójába az utolsó szögeket a koronavírus-járvány ütötte be, beszédes, hogy az 1905-ben született rendezvényre a legtöbben 2005-ben, azaz közel húsz éve voltak kíváncsiak. A népszerűsége azóta csökkent, egészen odáig, hogy idén csak 168 ezren voltak rá kíváncsiak (a csúcs 747 ezer látogató volt).

Európában Frankfurtban és Párizsban maradnak hasonló rendezvények, de az egyre inkább online világban ezek relevanciája is kisebb.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink