Gyártók Az Alfa Romeo helyére lép az Audi?

Az Alfa Romeo helyére lép az Audi?

autopro.hu/P.B. | 2022.08.26 17:23

Az Alfa Romeo helyére lép az Audi?

Fotó: Stellantis Global Newsroom

Augusztus 26-án vált hivatalossá az, amit már korábban is sejteni lehetett: az Audi belép a Forma-1-be. Egyelőre még nem tudni, melyik csapattal fog kooperálni a német gyártó, de máris van egy találgatásokra okot adó fejlemény.

Amint arról az autopro.hu is beszámolt, az Audi vezetősége a Forma-1 vezetőivel közösen Belgiumban, a Belga Nagydíj hétvégéjének első napján, augusztus 26-án, pénteken jelentette be, hogy beszáll a Forma-1-be. A közlemény szerint az idei év végén hozzák nyilvánosságra a Forma-1-es szerepvállalás részleteit.

Nem sokkal később jött a hír: a következő szezont követően az Alfa Romeo befejezi együttműködését a Forma-1-es Sauber csapattal. Ennek akár köze is lehet ahhoz, hogy az Audi bekerült a motorsport csúcsára.

Az olasz gyártó szintén a belga Spa-Francorchamps-i Nagydíj előtt tette a bejelentését, nem sokkal az Audi után. Az Automobilwoche szerint várhatóan az Audi veszi át az olaszok helyét Sauberrel való együttműködésben.

Az Alfa Romeo 2018 óta működik együtt a Sauberrel, igaz, a motort a Ferraritól szerzi be a svájci istálló. Több kérdés is nyitva marad, hiszen a 2026-os, új szabályok bevezetése előtt száll ki az Alfa Romeo, az Audi viszont csak 2026-tól lesz a Forma-1 részese.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink