Gyártók Belép a Forma-1-be az Audi

Belép a Forma-1-be az Audi

autopro.hu/P.B. | 2022.08.26 14:20

Belép a Forma-1-be az Audi

Fotó: Audi

A 2026-os szezontól kezdődően az Audi és részese lesz az autóversenyzés csúcsának, a Száguldó Cirkusznak, vagyis a Forma-1-nek. A lépés most vált hivatalossá, de semmiképp sem okozott meglepetést, korábban is pedzegették már.

Az Audi a Belga Nagydíj első napján, augusztus 26-án, pénteken jelentette be, hogy 2026-tól beszáll a Forma-1-be. Az eseményen részt vett Markus Duesmann, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke, Oliver Hoffmann, a műszaki fejlesztésért felelős igazgatótanácsi tag, valamint Stefano Domenicali, a Forma–1 elnök-vezérigazgatója és Mohammed bin Szulajm, az FIA elnöke.

Duesmann szerint az új motorszabályokkal – amikről az autopro.hu is írt – jött el az ideje annak, hogy az Audi bekapcsolódjon a versenybe. Herbert Diess, a Volkswagen Csoport leköszönő vezetője már májusban megerősítette, hogy az Audi és a Porsche is beléphet a sorozatba – előbbi részéről most már hivatalos a döntés.

Az Audi bejelentette azt is, hogy az F1-es központja Neuburgban lesz, ahol jelenleg előkészületek folynak a személyzet, az épületek és a műszaki infrastruktúra fejlesztésében. A projekthez nemrég külön céget alapítottak, amely az Audi Sport százszázalékos leányvállalata. Az új részlegen már most 120-an dolgoznak, de még az idén 300-ra nőhet ez a szám – áll az Audi közleményében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink