Gyártók Következő generációs pengeakkuval rukkol elő a BYD

Következő generációs pengeakkuval rukkol elő a BYD

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.11 06:16

Következő generációs pengeakkuval rukkol elő a BYD

Fotó: BYD

A BYD 2024 augusztusában tervezi piacra dobni lítium-vas-foszfát alapú Blade akkumulátorának második generációját. A jelenlegi változathoz képest nemcsak nagyobb energiasűrűséget kínál, hanem kisebb és könnyebb is lesz.

A BYD főnökétől, Wang Chuanfu-tól származó információkra hivatkozva, a továbbfejlesztett lítiumos akkumulátor energiasűrűsége 190 wattóra/kilogrammra fog nőni – szemben a 140 wattóra/kilogrammos értékkel, amikor az első generáció 2020-ban piacra került. A frissítéseknek köszönhetően a pengeakkumulátor jelenlegi energiasűrűsége 150 wattóra/kilogramm. Ugyanakkor a második generációnak kompaktabbá kell válnia, és alacsonyabb energiafogyasztást kell lehetővé tennie 100 kilométerenként.

A Blade akkumulátor a BYD saját fejlesztése. A név a szokatlan formátumra utal: a tasakcellák nagyon hosszúak, ezért kardpengére hasonlítanak. A hosszúkás cellák menetirányra merőlegesen vannak beépítve az akkumulátorcsomagokba.

Ha a továbbfejlesztett pengeakkumulátorral kapcsolatos első információk beigazolódnak, a BYD olcsóbb és tágasabb elektromos autókat kínálhatna. Ebbe beleillik, hogy a BYD elektromos autóinak új generációin is dolgozik. A kínai média március közepén megjelent beszámolói szerint a vállalat által jelenleg a tisztán elektromos autókhoz széles körben használt 3.0 platformot idén 4.0-s verzióra fejleszthetik – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink